Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz hafta Avusturya Devlet Kanalı ORF’nin aralarında ARTE VE ZDF gibi kanalların da yer aldığı ortaklıkla çektiği ve dünya pazarlarına gururla sunduğu ‘Atatürk Modern Türkiye’nin Babası’ belgeselinde, Atatürk rolünü kimin oynadığı ortaya çıktı. Ben de köşemde, “Pek benzemiyor” demiştim. Bilgileri yönetmen Murat Şeker verdi. Peki Atatürk’ü oynayan Tim Seyfi kimdir?

ATATÜRK’Ü BU İSİM OYNADI
‘Çakallarla Dans 4’te oynadı

Murat Şeker’den, “Atatürk’ü canlandıran arkadaşımız Tim Seyfi’dir. Benim ‘2 Süper Film Birden’ ve ‘Aşk Tutulması’ filmlerimde başroldeydi. ‘Çakallarla Dans 4’te de oynamıştı” diye bir tweet mesajı geldi. Daha fazla bilgi rica ettim. Ayrıntılar ilginçti. Bizim pek tanımadığımız ama batıda çok bilinen bir oyuncuydu Seyfi...

Haberin Devamı

‘Berlin’de sokakta yürüyemiyor’

Murat Şeker’in keşfettiği ama Avrupa’da tanınan bir isim... Şeker, şöyle anlattı:

“Tim Seyfi, Almanya ve Fransa’da meslek hayatını sürdüren bir oyuncu. Şu günlerde Berlin’de Dani Levy’le film çekiyor. Daha önce Emir Kusturica, Hal Hartley, Fatih Akın ve Tony Gatliff gibi Avrupa sinemasının önde gelen yönetmenleriyle çalıştı. Önümüzdeki ay başrolünü oynadığı bir romantik-komedi projesi Fransa’da vizyona giriyor. Beş dil biliyor. 100’den fazla filmde oynadı. Yani bu özellikleriyle, biz Türkiye’de pek bilmesek de o Avrupa’da aranan bir Türk oyuncu... Berlin’de yürürken birçok kişi fotoğraf çektiriyor kendisiyle... Türkiye’de sadece benimle çalıştı. Yani Atatürk rolünü alması doğal çünkü, birçok yapımcı için aranan, bilinen Türk oyuncu...”

EMİR KENDİNİ İSPATLAYACAK

Uzun bir ara verdi çocuk oyuncu Emir Berke Zincidi. Osman rolüyle hani derler ya, “Kalplerde taht kurdu” öyleydi. Sonra ‘yanlış bir imaj’ hali ile ‘şımarık çocuk’ oluverdi. Sanırım bunda ailenin de rolü vardı. Mesela ‘Ev aldık’ diye haberler yapılmıştı... Bugün 13 yaşında ve Kanal D’de ‘İkizler Memo -Can’ başrolde... İki farklı role can verecek. Bir yerde, ‘Ben oyuncuyum ve iyi oynarım’ ispatı olacak.