Yeni dizileriyle ATV yeni sezona en hızlı giren kanal. Arka arkaya dizileri patlattı. Ama sanki bunlar ‘atımlık’ da arkadan yenileri gelecek. ‘Kurşun Bilal’, ‘Kalbim Seni Seçti’, ‘Reis’, ‘Seni Bana Yazmışlar’, ‘İstanbul’un Altınları’ ve bu akşam başlayan ‘Aşağı Yukarı Yemişliler’. Yani neredeyse her akşama yeni bir dizi oldu bile. Bir de devam edenler var. Bu durumda sadece ATV kanalını izlesek yeter.
Bir o kadar dizi de TRT’de var, Kanal D var, ee Star var.
Star da başladı yeni dizileri ekrana sürmeye. ATV’nin dizileri ortalamayı veriyor. ‘Kurşun Bilal’, ‘Reis’, ‘Kalbim Seni Seçti’ ile dramın tüm unsurları incik cıncık bir şekilde dizilerin içinde. Bunların içinde en ‘sert’ olanı ve bunu en iyi yansıtanı ‘Kalbim Seni Seçti’ olsa gerek. Daha ilk bölümden olaya girmiş -ki hepsi bunu yaptılar da- ama bu giriş hayli etkili olmuştu. Ben söyleyeyim; ‘Reis’ ve ‘Seni Bana Yazmışlar’ seneye olur mu bilemem! ‘Kalbim Seni Seçti’ galiba ATV’nin kalıcısı olacak. ‘İstanbul’un Altınları’nda pek bir bir bağırış çağırış hakim. ‘Aşağı Yukarı Yemişliler’ ne yapar? BKM takımı aslında en ciddi sınavını bu akşam verecek.
ÖPÜŞÜP SONRA ETKİLENMEYELER
Dizide öpüşüp etkilenmeyenleri görüyoruz. “Bu sadece rol” diyenler. Laf komik de ortaya çıkan durumlar da komik. Böyle bir öngörüyle karşımıza çıkıp öngörünün dibine vurulunca değinmeden edemedim.
İşte örnekler; Yener Gürsoy- İpek Tuzcuoğlu, Gamze Özçelik Uğur Pektaş, Mehmet Ali Alabora- Meltem Cumbul, Engin Akyürek-Beren Saat, Cansu Dere-Kenan İmirzalıoğlu, Tuba Büyüküstün-Bülent İnal, Özgü Namal- Oktay Kaynarca, Beren Saat-Cansel Elçin... Liste daha da uzar gider.
Yani her diziden bir sevgili çıkıyor diyebiriz. Şu an evli olanlar var ya da bitmiş gitmiş olanlar. Ama bir diziden daha çok “Biz rol icabı öpüşüyoruz” diye sevgili olanları izleyeceğiz.
‘AY TUTULMASI’NDA NAZ ELMAS ÇOK İYİ
‘Ay Tutulması’ üzerine yazmıştım. Çok bildik olayların tekrarı ama beklenen de bu, onun için diziyi izlettirmek için örnek senaryo olabilir diye. Mesela Naz Elmas ‘Candan Öte’ dizisinde benzer konumdaydı. Yani iki kardeşten biriydi. İyi kızı oynuyordu.
Bu dizide ise kız kardeşlerin ‘kötü’ olanı. Bence gayet iyiydi. İzlerken ‘her türlü numarayı yapar’ havasını çok iyi veriyordu.
Bir de Kenan Ece var. Babasının patron tarafından yurt dışına kaçırılmış. Eğitim-öğretim her türlü yardımı almış ve şimdi patronun her dediğini yapmak zorunda olan iyi bir işadamı rolünü gayet iyi oynuyor. ‘İzmir Çetesi’nde ve ‘Deli Saraylı’da komik rollerdeydi. Bu dizide dramatik bir durumda. İyi oyuncu böyle olunur. Farklı rolleri oynama kabiliyeti olan az sayıda dizi oyuncusu var, belirteyim.
Dizinin bütününe gelirsek; diğer karakterler biraz Şevket, biraz Ayşe idare eder. İkinci önemli roldeki yani iyi kız Nur Erkul eh, işte. Peki dizi tutar mı? Birbirini tanımayan iki kardeş aşık olunan aynı adam, Şevket Bey’in hayalleri ve onların türevi olaylarıyla devamlılığı olabilecek bir dizi. Peki oyunculuklar bunu götürebilir mi? Tüm kadro olarak o konuda şüphelerim var.
NUR YERLİTAŞ EMİNE HANIM’I SEVİNDİRMEK İÇİN NE YAPMALI?
Nur Yerlitaş’la Emine Erdoğan arasında geçen diyaloglar bizzat Yerlitaş tarafından dile getirildi. Genç kızlara bağırmamasını, öğüt vermesini istemiş Erdoğan. Bence Emine Hanım’ı memnun etmek istiyorsa Nur Hanım, programdan ayrılmalı. Mecburen bağırıyor, kızıyor. Bir de tabii mini etek, kızları ojeye, giyime teşvik etmek gibi durumlar var ki... Nur Hanım programdan ayrılırsa bir daha gördüğünde Emine Erdoğan’ı kesin 100 puan alacaktır.