Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

'Ayla’ filmi, 17 günde 2 milyon seyirciye ulaştı. ‘Yol Ayrımı’ ve ‘Mutluluk Zamanı’ da vizyona girince ortalık hareketlendi. Onların da gişeleri hiç fena değil. Bu yapımlar ekranda gösterildiğinde her daim ‘reyting garantisi’ olur. Kim yayınlamak istemez? Elçin Sangu ve Barış Arduç’un başrollerini paylaştığı ‘Mutluluk Zamanı’, filmini TV8 aldı. Önümüzdeki yayın döneminde ekrana gelecek. Asıl bomba tabii ki ‘Ayla’... Bu projeyi de FOX almış. Şener Şen’in uzun yıllar sonra oynadığı ‘Yol Ayrımı’nı da yine FOX’ta izleyeceğiz.

Haberin Devamı

‘Ayla’ 3 milyon mu?

TV kanalları, film çekilmeden önce televizyon haklarını alıyor. Fiyatlar film başına 1-3 milyon TL arasında. ‘Reytingi garanti’ olanlar, 3 milyon TL ediyor. ‘Ayla’nın bu fiyata satıldığını tahmin ediyorum.

‘DİZİYE VAKTİM YOK’

“Dizilerde oynamaya vaktim yok” dedi İsmail Hacıoğlu. Neden böyle söylediğini, Bloomberg’te ‘Her Şey Bu Masada’da Doğa Rutkay’a açıkladı. “İnanmadan oynadım, bundan sonra da böyle olacak” demiş oyuncu bir söyleşisinde... Hacıoğlu ayrıca, “Öyle yani, ne diyeyim. İnanmaya ve oynamaya vaktin yok. 140 dakika iş çekiliyor. İki ekip çalışılıyor ve insanlar zayi oluyor” diyerek dert yandı.

‘Oyuncular serum yer gibi’

‘AYLA’ HANGİ  KANALDA

Hacıoğlu’nun “Oyuncular sette serum yer vaziyette’” sözleri ise, tartışmayı alevlendirdi. “Bu parayı kazanıyorsan serumu da yersin kardeş, yoksa git, oynama diyenler var mesela” diyerek şöyle devam etti: “Yazana da yazık, adam ne yazacak, ne üretecek? Çeken de kamerayı nereye koyacağına ne ara baksın? Böyle bir vakti yok ki.” Espri mahiyetinde söylüyor ama şu cümlenin de gerçeklik payı var: “Sabah dört olmuş, ‘abi şurayı da şöyle oynayayım’ desem beni döverler.”

‘Yarı kaşeye çalışırım’

“İnternet ortamındaki dizilerde yarı kaşeye oynarım” diyor Hacıoğlu ve şöyle devam ediyor: “İnsan gibi çalışacaksam, ‘ben de bir karakter yaratabildim’ diyebileceksem, yarım kaşeye çalışmaya razıyım.” Ve zurnanın zırt dediği yer... “Seni susturan para oluyor. Problem bu” diyor. Para kazanmak için ‘İnanmadan oynamaya devam’ diyor bir yerde oyuncu.

Haberin Devamı

İsmail Hacıoğlu örneğinde, ‘dizi sektörü oyunculuğunun çıkmazı’ ortaya çıkıyor. Tam da Ali Eyüboğlu’nun geçtiğimiz salı günü köşesine taşıdığı Armağan Çağlayan’ın sözleri gibi: “İşin doğasında bu var. Günde sekiz saat çalışarak haftada 75 bin TL kazanamazsınız. Bu ücretlerin de bir bedeli var, bunu ödemek zorundalar.”

Bakalım bu anlamda internet dizilerimiz kurtarıcı olacak mı?