Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Poyraz Karayel’in son bölümünde bir sahne... Sinan, “Ayşegül abla kardeşime küçük bir sürprizim var. Bu benim ilk emziğim” diyor...
Hem Ayşegül hem Poyraz yıkılıyor. Banyoda Poyraz aynayı kırıyor hırsından, mutfakta Ayşegül çökmüş ağlıyor. Sonra her ikisi kapıdan çıkıyorlar gözler kan çanağı ve sarılıyorlar. Öyle dokunaklı bir sahne.
Cart araya reklam karışımızda Burçin Terzioğlu; “Ödül töreni için heyecanlıyım değişiklik istiyorum saçlarımda, yapsam mı?” diyor. Sonra salına salına yürüyor ve bizlere; “Hepimizin saçları havalı olsun değil mi ama” diyerek uzaklaşıyor! Ev ahalisi “Böyle bir sahneden sonra bu reklam olur mu?” dedi. Yanlış pazarlama yöntemi buna denir. Madem biz ‘tüketim pazarlama’ işi yapıyoruz diyorsunuz
(televizyon ve reklamcılar) işi kuralına göre oynayıp böyle ayrıntılarda dikkatli olacaksınız!

Haberin Devamı

PARA AYNI SORU FARKLI
‘Kim Milyoner Olmak İster’de geçtiğimiz çarşamba iki yarışmacı vardı. İskender Atasoy’a sorulan dördüncü soru; ‘Hangi harf ile ifade edilen bir roma rakkamı vardır?’ Tereddüt etti, seyirciye sordu. Onun bilgisi doğrultusunda “Son kararım” dedi, yanlıştı. Yani seyirciler de bilemedi!
Ardından Gülay Denli hanımefendi geldiler. Dördüncü sorusu şöyleydi; ‘Bunun 50 miligramını ya da eau de toilette olanını arıyorum diyen biri ne satın almak istiyordur?’... Ev ahalisi “Bu diğerine göre kolay olmuş” dedi. Soru şıklarının zorluk dereceleri yarışmacılara göre değişiyor mu yoksa bu bir tesadüf mü?

GAZETELERİN BİLİM MUHABİRLERİ
Celal Şengör hoca ‘Teke Tek’te anlattı; ‘Zürih’te bundan iki yıl önce bir konferansın açılış konuşmasını yapmak üzere bulunuyordum. Neue Zürcher Zeitung gazetesinden aradılar bir söyleşi yapmak istiyorlarmış. Gelen muhabir biyoloji doktoruydu...
Bizde bu boyutta bir uzmanlık yoktur. Hatta hem tiyatrodan hem müzikten hem danstan anlayan köşe yazarlarımız vardır!
NEVRUZ HANIM
Kafaları karıştırdı. Diğer başörtülü adaylardan farklı. Esra Erol’un şu sıralar ‘reyting’ kaynağı. Erkek eli sıkmıyor, yarışmacılarla aynı ortamda görülmüyor kendisine gelen taliplerin yüzüne fazla bakmıyor. Bir yerde bu tarz yarışmaların öz eleştirisi gibi bir duruma imza atıyor!

Haberin Devamı

‘SURVIVOR’UN İLGİ ÇEKENİ KİM?
Gönüllüler ekibinden Semih kardeşimiz hal ve hareketleriyle dikkat çekiyor. Daha önce bu kanalın ‘Ütopya’ yarışmasında kendini göstermiş ve zaten ünlü olmuştu! Tiyatrocu olan kardeşimiz iyi rol yapıyor ve kendi ekibinde ‘arkasından konuşulur’ olmaya şimdiden aday... Semih kardeşimizden bir dizi ya da bir reklam oyunculuğu bekliyoruz!