Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

'Söz'de Yavuz ile Bahar’ın ‘saf ve temiz’ aşkları pek bir sevilmişti izleyici tarafından... Sonra, Bahar öldü ve ‘Yavuz yeni aşklara yelken açar mı?’ diye sorulmaya başlandı. Senaryo Yavuz’un karşısına tuttuğunu koparan bir güzel savcı çıkardı. Son bölümde, “Ben sana aşık oluyorum galiba” dedi savcımız Derya. Yavuz ile Derya’nın öpüşmesi hani dudaklar değdi mi, değmedi mi, belli belirsizdi. Olsun, örf ve adetlerimizin sınırları dahilinde gerçekleşmesi konusunda elden gelen yapıldı. Şimdi acaba izleyici bu birlikteliğe ne diyecek? Hâlâ akıllarda Bahar var mı? Merak ettim doğrusu...

Haberin Devamı

Bu da ‘Söz’ün masası...

‘Yuvarlak masaları’ olan diziler... EDHO’da var en meşhuru... Onlar devletini, milletini seven ‘silah tüccarları’... Bir de sevmeyenlerden oluşan bir masa daha var. ‘Söz’de Sami’ nin önderliğindeki masa... Beyaz toz ve organ ticareti yapıyorlar. Burhan; “Şimdi sınırdan mal gelmiyor. Adamlar sinek gibi vuruluyor. Terör yoksa, mal yok” diyor. Organ işiyle uğraşan Tarık, “Terör bitti, organ işi de bitti” isyanında... Senaryo böyle diyor. Gerçeğini bilmiyoruz. Terör bitti mi, organ işi bitti mi, beyaz işi bitti mi? Bildiğimiz, şehit haberleri... Bildiğimiz, ABD’nin ‘PKK lider kadrosuna’ kovboy filmlerindeki ‘wanted’ hesabı para ödülü koyması... Ve ardından, onların ‘kardeşleri’ ile Suriye’de lahmacunları götürdüklerine dair fotoğrafların servis edilmesi... İzlerken ister istemez, senaryolarla gerçekler arasında gidip gelmeden olmuyor.

BAHAR’IN YERİNE DERYA OLDU MU

MASTERCHEF’İ GENÇLER İZLİYOR

Ev ahalisinin genç üyeleri, bir nevi ‘gençler ne izliyor’un karşılığı... Ya da şöyle diyelim; okuyan ve internette yabancı dizi izleyen fakat arada yerli program ve diziler arasından da seçtikleri olan kişiler.. Bu grup, ‘MasterChef’i izliyor. Daha çok AB grubuna yakın genç kitle... Son bölümü seyretmek için mesela epey bir uğraş verdi, genç ev ahalisi üyesi. O derece yani!