Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Uydudan yayın yapan bir televizyon dünyası var. Ara ara takılırım. Hafta sonu epey bir zaman ayırdım. Latif Doğan, Songül Karlı ve İzzet Altınmeşe üçlüsü krem pazarlıyor. Karlı, bir zamanlar ‘çok izlenen kanalların’ pek bir aranılan sunucusuydu. ‘Su Gibi’yi hatırlayanlar bilir. Latif Bey’in ‘Küstüm Şovu’ vardı ve 10 yıl sürdü. Uydu kanal eğlencesi, Flash TV’nin gerisinde kalmıyor. Onlar ‘daha bir yerel sanatçıları’ çıkarıyorlar. Birazdan yan taraftaki pavyona gidecek kıvamı, elektro sazın sesi, çırpı bacaklı klavye ayağı ve ‘bitse de gitsek’ bakışlı orgçu abileri seviyorum.

Haberin Devamı

Erkekler göbek atıyor!

‘2’nci Geleneksel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Halk Konseri’ yayını vardı. Canlı,
Çorlu Ergene’den. Türkücü ablamız, “Bahçaya gel, bahçayaaa” diyerek girişi yaptı. “Haydi bakalım kızlar, bugün bizim günümüz helal olsun, haydi oynamaya” diyerek aşağıya indi. Kadınların bu anlamlı gününe destek olarak orada bulunan ‘delikanlılar’, birden ortaya fırladılar. Doyasıya kadınlar adına, bir kutlama yaptılar!

Kur’an yarışması

TRT 1’ de var ‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’... Farklı bir sunumunu uydu dünyamızdaki bir kanalda izleme fırsatı buldum. Değişik kıyafetler tercih edilmiş. Puan veren hocamızın oturduğu koltuk özellikle dikkat çekiyordu. TRT 1’deki formattan epey farklı bir sunum mevcuttu.

Makedonya’da kutlama

‘Tek Rumeli’ kanalı mesela, 10’uncu yılını kutluyor. Makedonya’da canlı konser verdiler. ‘Bana mısın?’ diyen büyük kanallara taş çıkardılar valla!

Kara Murat karakter okuyor

“Siz bir konuya çok üzülmüşsünüz, bu kafanızda takıntı olmuş. Sizi üzmüş efendim, doğru mu?” Telefondaki ses: “Doğru” dedi. Kişilik ve karakter analizi yapan programın adı; ‘Kara Murat ile Çizgi Ötesi’. Gündüz kuşağında program arayanlar, alın size ‘Kara Murat’. O dekor yoksunluğunda, ne işler yapıyor.