Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fransız özel televizyon kanalı Canal Plus, 'Hava durumu sunucuları' ile pek meşhur. Hepsi pek alımlı, manken ve oyuncu. Kanal şimdi yeni bir yüzü ekrana çıkarıyor; 20 yaşındaki genç manken Raphaelle Dupire...
Pek iddialılar.
Dupire, moda dergilerinin aranılan isimlerinden.
'Moda piyasasının yeni 'ikon'larından biri olmaya aday' diye de söz ediliyor.
Kendisi Doria Tillier'in yerine geliyor. Kanalın hava durumunu sunan hatunların şöyle bir özelliği var: Burada şöhreti yakaladıktan sonra, oyuncu oluyorlarmış, Doria Tillier de öyle olmuş.
Ben bu özel hava durumu programlarının örneklerini izledim.
Bu kanalda akşam haber bülteni seyirci katılımıyla yapılıyor. Ortada yuvarlak masa, etrafında sunucularımız 'haber eğlence' formatındalar.
Ardından meteoroloji haberleri başlıyor.
O da ayrı bir şov...
Doria Tillier'in yer aldığı örneklere de baktım; başlı başına bir ekip işi... Bu formatta oyuncu olmak şart. Kanal, yeni bir isim olan Raphaelle Dupire'den çok şey bekliyor.
Yani Canal Plus'ın hava durumu sunucusu olmak ayrıcalıklı bir durum...
Peki bizde olamaz mı? Bu işi Hülya Uğur yıllar önce yapmıştı.

HAVALAR NASIL OLURSA OLSUN...
Hülya Uğur, ‘Havalar nasıl olursa olsun sizin havanız iyi olsun’ diye her akşam gönlümüzü fethetti.
'Erotizm' ile 'hava durumu'nu birleştiren sunumu ile hiç unutulmadı.
Ondan sonra da bir daha onun gibi bir isim gelmedi.
Tüm özel kanalların tarihine baktığımızda hatırlanan 'ilk on isim’ arasında Hülya Uğur vardır. Bunu, bir hava durumu sunumu ile yapmıştır. 'Aptal sarışın' hali ile bizi bizden almıştır.
Hülya Uğur, 90'lı yılların ilk özel televizyonu Star'da sunuculuk yapmıştı, o günden bugüne ‘Hava Durumu' bu kadar 'karizmatik' bir başka sunucu ile tanışmadı.

YENİ ‘HÜLYA UĞUR’LAR LAZIM!
Eğer televizyon 'hem eğitip hem eğlendiriyor' diyorsak, hava durumunun yayınlandığı zaman dilimi de çok önemli.
CNN Türk'te Bünyamin Sürmeli, NTV'de 'Frank Sinatra' Gökhan Abur en popüler olan isimler...
Ana Haber Bülteni sonrası böyle 'şov' soslu hava durumu sunacak bir kadın aranıyor diye düşünüyorum. Bakalım bu fikir hangi kanalın aklına gelecek?

Haberin Devamı

EŞCİNSEL YÜRÜYÜŞÜNDE BİR MİLLETVEKİLİ

Haberin Devamı

Televizyonda çıkıp, "Ben eşcinsellerle yürüdüm" diyen muhalefet milletvekillerine rastlamak pek mümkün olmuyor.
Onlardan birine CNN Türk'te rastladım. CHP Bursa milletvekili Aykan Erdemir... Şirin Payzın'ın 'Ne Oluyor' programında CHP konuşuluyordu.
Erdemir, partide gençlerin azınlıkta olduğundan, bir ihtiyarlar hegemonyasının partide iktidarda olduğundan şikayetçiydi.
"Yeni fikirleri, yeni kanalları bizlere öğretecek olan gençler" dedikten sonra bir yürüyüşü anlattı: "Bir milletvekili olarak eşcinsellerin onur yürüyüşünde gençlerle birlikte yürüdüm. Yanımda Denizli'den başörtülü yaşlı bir teyzemiz vardı. Onun yanında da transseksüel kızı... Bana dedi ki: "Yavrum, Allah onu böyle yaratmış, kim ne diyebilir ki..."
Fazla söze gerek yok... Milletin vekili olmak böyle bir şey. Orada da bulunmak ve sorunları paylaşmak.
Biliyorum şimdi okurken 'bazıları' neler diyordur; olsun desinler. Aykan Erdemir gibi düşünen vekil sayısı arttığında CHP de değişecektir.