Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

NTV’de iki ‘toplu konser’ ekrana geliyor. Bu akşam ‘Yıldız Sporcular Yıldız Sanatçılar’... Ünlü seslerle, sporcuların düetleri. Yarın akşam ise ‘Çağan Irmak Filmleri Şarkları.’ Ben de merak ediyorum nasıl olmuş bu projeler? 21.10’da yayınlanacak.

TRT’nin bayram filmleri

‘Siyasi içerikli’ iki film dikkat çekiyor. Biri ‘Kod Adı: K.O.Z.’ Hakkında çok konuşulmuştu. Paralel yapı, gezi durumu, 17 - 25 Aralık halleri diyelim! (8 temmuz / 21.30) Diğeri ‘Darbe’ (9 temmuz / 21.20.) Film, MİT müsteşar krizine odaklanıyor. Hakan Fidan rolünde Cansel Elçin oynuyor. Pek bayramlık değil. Şahsen meraktan bakacağım. Millet neşeli filmler olsun ister. Neyse 6 ve 7 Temmuz yarı final, pazar günü de finali var Euro 2016’nın, oradan yırtarlar!

Haberin Devamı

Müdür sezon finali

Böyle olduğunu duyunca sevindim açıkçası. Çünkü izlenme oranları iyi değildi. Bu akşam ‘Müdür Ne’aptın?’ sezon finali yapıyor. Yemek sofrasında ya da sonrası çayları içerken göz atabilirsiniz. 20.00’de Star TV’de ekrana gelecek.

Bipli yerli filmler

Bizim iyi gişe yapan yerli filmler ekrana gelince ‘biplenmekten’ kurtulamıyor. Bütün iş o argolarda. Tarz böyle. Orası ‘bip’ burası ‘bip’... Kanal D, 7 Temmuz akşamı böyle iki filmi arka arkaya gösteriyor; ‘Sağ Sağlim 2’ ve ‘Oflu Hoca’nın Şifresi’ Bu akşam da ‘Sağ Sağlim’in ilk filmi ekrana gelecek.

FOX’ta yaz filmleri

Güzel paket yapılıp, yeni havasında sunulan film kuşaklarını severim. Bir örneği FOX’tan geliyor. Kanal, gişede iyi iş yapmış filmleri yaz boyu salı ve perşembe akşamları ekrana getirecek. Bayrama denk geliyor bu hafta. 7 Temmuz Perşembe 20.00’de ‘Cennetin Krallığı’ ve hemen ardından ‘Casey Anthony Davası’ var. ATV’de de ‘Örümcek Adam’ ekrana gelecek. Her daim alıcısı vardır.

Dağdaki çoban

‘Oyum bir olamaz’dan, ‘O bile beni tanır’a uzanan geniş bir yelpazedir dağdaki çoban. ‘Yeşil Doğa’ programında, Aydın’ın Beşparmak Dağları’nda yaşayan bir çobanla gezinti vardı; Murat Ali Pınar. Bu dağlar 8 bin yıllık kaya resimlerinin diyarı. Pınar, 250 yıllık bu dağlarda yaşayan ailenin son ferdi. Çocukluğundan beri o resimleri biliyor. Güven İslamoğlu’yla dağ tepe dolaşıyorlar. “Çocuklarım, şehirde en fazla bir hafta kalabiliyor” diyor. “Modern çağın bazı kolaylıkları var ama zorlukları daha çok. Teknolojinin, ekolojik açıdan canlılara getirdiği kötülükler var” diyor dağdaki çobanımız. Duvar resimlerinin de birer mizah eseri olduğunu söylüyor. O çağlarda tiyatronun olmasının bunda etkili olduğu inancında. Güven Bey; “Çoban gibi değil, bir sosyolog gibi” diyerek durumu özetliyor.

Haberin Devamı

Not: Sivas katliamının yıl dönümünde hangi haber bültenleri gördü yazımda Show TV ve Flash TV’yi atlamışım, uyardılar ekliyorum.