Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Kurşun Bilal’, Arda Kural’la başlayıp özel nedenlerden Gökhan Mumcu’ya dönen dizi. Bir olay yeri araştırma sahnesi vardı. Ben de izlerken araştırıyorum. Yerde ölü, etrafta dolaşan polisler. Başrol oyuncumuz pür dikkat. Dikkatli de nereye bakacağını bilemiyor. Ben de onunla birlikte nereye bakacağımı şaşırıyorum. Yerde bir bayram şekeri kutusu buluyor. Ben de buluyorum onu. O kadar dolaştıktan sonra salonda bulunabilecek değişik farklı bir şey. Her şey olduğu yerde ve ilginç değil. Yani bir suç unsuru teşkil edecek farklı görüntü ve kıvamdaki tek şey, yerdeki o kutu. Sonra birden kadın “Ben öldürdüm” diyor. Sonra bir çocuk odanın kirişine yaslanmış ağlıyor. Bir de köpekli rüya sahnesi var. Rüya içinde rüya. Gördüğü rüyanın aslında karbon kağıdı konmuş bir de kopyası var. Her ikisinden de uyanmak zaman alıyor. Biri bitiyor, biri başlıyor. Ben terledim. Terlediğime göre etkileyici. “Şu pitbullar ne şansız köpekler?” diye düşündürüyor insana. “Her türlü hinliği, pisliği yapmaya şartlandırılmışım ne yapayım abi?” cinsi köpeklerden. Kurşun Bilal son dönemin ‘psikopat’ polis karakterlerinden. Behzat Ç’ye ulaşmak ister gibi bir hali var. ‘Kurşun Bilal’ ya kurşun olur gider ya kurşunu kendi yer.

Haberin Devamı

STAR AKADEMİ KIYAFETLERİ!
Star olacakları için baştan buna alıştırılmaları gerekiyor Star Akademi’de. Dans danışmanı ABD’den mesela. Harlem yörelerinden. Onların kas yapıları farklı, dururken oynuyorlar. Bizim kalas yapıları düzeltmek zor iş. Stil danışmanı var bir de. Yarışmacılardan Mekiye üzerine biçilen kıyafete bozulmuş. Haklı kız. Şöyle bir bakınca aklıma Kenan Kalav’ın başrollerini oynadığı 80’li yıllarır filmlerindeki disko sahnesi kızları geldi. Genelde tatil yörelerinin diskolarında vardır o tipler filmde. Gündüz plajda yanıp sonra aynen Mekiye’nin tarzı giyinip gelirler.

SKY TÜRK YA DA DEĞİŞİM
Değişim özellikle 2000’li yılların en gözde sözcüğü. Değişmek bir nevi yenilenmek, yeniden doğmak olarak algılanıyor. Böyle olunca da acayip rahatlık veriyor. Unutulan şeyse bunun bir nevi göçebe hali olduğu. Köyden kente göç klasiğinin daha zarif ve rahatsız etmeyen hali değişim. Televizyonda da değişim rüzgarları hep eser. Sky Türk mesela. Değişiyor. Enver Aysever, Gürkan Hacır değiştirildi. Saynur Tezel de değiştirildi. Sonra seçimlerde gelen bir ekip (Yavuz Semerci, Kerimcan Kamal, Murat Sabuncu) bir gecelik programlarından sonra değiştirildi. Şimdi de adı değişiyor kanalın... Değişeceğiz, kaçarı yok!

REHBERiM

MONICA LEWINSKY DESEM!
‘The Special Relationship’... Oscar adayı senarist Peter Morgan’ın İngiltere’nin eski başbakanı Tony Blair üzerine kaleme aldığı üçlemenin son halkası. 1993-2001 tarihleri arasında geçen film, Blair’in ABD Başkanı Bill Clinton’la özel dostluğunu anlatıyor. O dönemde dünyanın gündemine Monica Lewinsky skandalı ve Kosova Krizi damgasını vurur. Sinema TV’de. D Smart varsa mutlaka izlenmesi gereken bir film. Hele tam 2000’ li yıllarda yaşarken! 21.00

Haberin Devamı

BİR YOL HİKAYESİ
‘Abimm’ bir yol hikayesi...İstanbul’dan Marmaris’e uzanan... Daha önce de oynadı Star’ da. Levent Üzümcü’yle Mustafa Üstündağ muhteşem oynamışlar. Hikaye üzerine, “Kopya” eleştirileri olmuş. Seyrettim, fena değil yani. STAR / 20.00

Haberin Devamı

BAŞARI DÜŞÜNÜRÜ
Mümin Sekman’ın kitapları yok satıyor. Millet programı almak için sırada. Çünkü Mümin Sekman, insanların ‘en büyük hayallerinden’ birini, başarının sırlarını çözmüş. Ama bir gerçek var; hepimizin başarılı olması mümkün mü? Ya da başarıdan ne anlıyoruz? Mesela benim amca (Orhan Koloğlu) çok başarılı. Ama bir göz odada oturuyor. Kitaplarıyla, yazdıklarıyla tarih alanında ismi sayılan biri. Ama ne mal, ne mülk var. Kimine göre başarılı olamamış!
Yoksa Ağaoğlu gibi pırıltılı pırlantalı bir başarı mı? Mesela köşe yazarı olmak, en iyi lokantalarda yemek yemek, başbakanı evinde ağırlamak... Bir başarı. Kimine göre de başarı değil. Mümin Sekman acaba hangi başarıyı bizlere sunuyor? TV8’de ‘Aklımıza Takıldı’ ya konuk oluyor. Kendisi aynen başlıkta yer aldığı şekilde tanıtılmış; başarı düşünürü. Siz de izleyin bakalım, biraz da düşünün kendi halinizi. Çok çalışıp kredi kartı ödemeye endeksli bir başarı mı yoksa sizinki? (14.00)