İçinde bulunduğumuz durumu ancak böyle yorumlayabilirim. Behzat Ç. baskısı giderek artıyor. “Ey RTÜK! Bu diziye iyi bak” baskısı. Hem AKP hem de MHP cephesinden bu diziye bir baskı var. Niyet kaldırılması. Dillendirilmiyor, ima ediliyor.
EUROVISION ŞARKI YARIŞMASI'NDA BOSNA HERSEK, SIRBİSTAN’A KAÇ VERDİ?
Gerçeklerin aslında bize sunulduğu gibi olmadığı bazen kendini ele veriyor. Bakü’de gerçekleşen son Eurovision Şarkı Yarışması’nda Bosna Hersek, bize 7 puan verdi. 10 puanı Sırbistan’a gitti. “Bu bir müzik yarışmasıdır, tarihte yaşananlarla bir müzik parçası değerlendirilemez ve onların parçası Türkiye’nin parçasından daha iyiydi” dediklerini zannediyorum!
TRT, BANK ASYA LİGİ FİNALLERİNDE BAŞARISIZ
Rize’de Akhisar’ın, Ankara’da Kasımpaşa’nın Süper Lig’e çıkış sevinçlerini veremedi TRT. Rize’de ve Ankara’da seyirci sahaya girmek istedi, koltuklar sahaya fırlatıldı ve TRT, maç bitimlerinde, “Abi şuradan vınlayalım” şeklinde apar topar yayınları bitirdi. Maç sonrası sahadan bir röportaj bile yapılamadı. Ankara’da oynanan ve Süper Lig’e çıkacak üçüncü takımı belirleyecek maçın sonunda TRT ekranında, sahaya girmek isteyenleri polisin biber gazıyla püskürtme görüntüleri vardı en son. Belki de bu, TRT’nin “Daha nesini yayınlayalım” gerekçesini oluşturuyordu.
REHBERiM
CHARLES BRONSON’ıN UNUTULMAZ FİLMİ ‘MEKANİK’ YENİDEN EKRANDA
1972 yılında Charles Bronson’ın profesyonel bir katil rolünde unutulmaz bir karakter çizdiği ‘The Mecanic’in yeniden çevrimi. Yönetmen yine aksiyonların başarılı ismi Simon West. Bu filmle ilgili dikkat çeken, başrol oyuncusu Jason Statham ve yönetmenle ilgili yorumlar: “Yönetmenin ‘Con Air’den sonra çektiği, ondan daha iyi bir film”, “Statham’ın ‘Taşıyıcı / Transporter’ serisiyle çekişecek kadar başarılı bir filmi.” (SİNEMA TV / 21.00)
MESUT YAR’LA HER TELDEN SOHBET
‘Burada Laf Çok’ yazılı ve görsel basının enteresan karakterlerini bir araya getiriyor. İzmir’e, memleketine yerleşen gazeteci Şenay Düdek (ki çok iyi etmiştir, ayrıca işinden de kopmamıştır, duyurulur), Eurovision Şarkı Yarışması’nda ‘tempolu parça, temposuz parça’ sloganıyla yine yeniden “Ben burdayım” diyen program yapımcısı Erhan Konuk ve kesinlikle tüm sunucu ve spikerlerden yaptığı diğer uğraş alanıyla ayrılan spiker, Işıl Aktan (Kadın Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonu). (CNN TÜRK / 23.45)