Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ev ahalisi geçtiğimiz pazar akşamı, “TV8’i ne zaman açsak bu yarışma” dedi. TV8 eşittir, ‘O Ses Türkiye’ özetle.

Yarışma cuma akşamından başlayıp çarşambaya (gece yarısını geçiyor!) devam ediyor. 19.43 civarında tekrarı başlıyor, yenisiyle birlikte 00.21 hatta 00.30’lara kadar uzayabiliyor. İzlenme oranlarına baktım; hafta sonu boş yer yok. Yani cuma, cumartesi ve pazar birinci ve ikinci arasında dolaşıyor. Pazartesi ve salı, diğer kanalların dizi günleri. Yine de idare ediyor ve ilk beşi zorluyor AB grubunda. TV8, salı ve çarşamba günlerini ‘es geçelim’ durumunda.

Haberin Devamı

İstidatlı üç gencimiz ‘3 Adam’ın bu yılki performansı, beklenenin altında. Program ne kadar ‘reyting’ getirecek? Konuk bulsalar da, taklit yapsalar da olmadı. Bir de film günü yapıyorlar. O da işte olduğu kadar. Ev ahalisi sordu: “Yahu beş saat şarkı yarışması izlenir mi?” Bizde izlenir. Çekirdek çitleyip, dedikodu yapıp, Sibel Can’ın ve Hadise’nin ‘orasını, burasını’ çekiştirip, izlenir. Ben dört ya da beş parça, eh biraz da Murat Boz’un ve bizim Athena ekibinin yaramaz çocuk hallerini izliyorum.

Beş saat dile kolay! O zaman ‘eğlence kanalı’ değil, ‘O Ses Türkiye’ kanalı oluyorsun. Diyeceksiniz, diğerleri farklı mı? Ben de onun için dedim, ‘Beş diziye bedel yarışmalar’ diye. Bakalım Yunanlılar haftanın kaç günü beş saat ‘O Ses Yunanistan’ izleyecek?

KÖLE ISAURA GÜNLERİ Mİ GELİYOR?

Kanal 7’de gündüz kuşağı ‘Hint dizileri’ iyi iş yaptı. Sanki eski günleri ateşledi. Latin dizileri vardı, mesela ‘Manuela’, ‘Köle Isaura’ unutulur mu? Star TV yeni bir diziye başlıyor. Bizimkiler diziyi ‘Aşka Tutsak’ diye çevirmişler. Orijinali ‘Beyaz Tutsak’. Konu Kolombiya’da geçiyor. Güzel Victoria Quintero’nun hikayesi. Kızımız ailesini kaybeder, onu siyah bir köle büyütür. Büyük Kolombiya kurulduktan sonra Victoria İspanya’ya gönderilir. Yıllar sonra ülkesine, çocukluk aşkına dönmek ister. Bir Kolombiya dizisi. O yapmış, biz de yapalım hali var. İster misiniz sabah kuşakları çok izlenen kanallarda eski ‘Latin günlerine’ dönsün?

Haberin Devamı

LIG TV’YE İTHAL YORUMCU

BEŞ DiZiYE BEDEL

Digitürk’ü Katarlı iş adamı aldıktan sonra ekrandaki ilk operasyonunu yaptı. Fransız futbolcu Eric Abidal derbiye yorumcu olarak katıldı. Malum beiN Sport, Fransa’da naklen futbolun neredeyse tek ismi. Ünlü eski futbolcular, maçlara yorumcu olarak katılıyor. Katarlılar Digitürk’ü alınca, Lig TV ile ilgili ilk farkı ‘ithal yorumcu’ Abidal ile yapmış oldu.