Şöyle bir dizi gezintisi yaptım. Anlamlı ya da anlamsız. Olaylı dizimiz ‘Samanyolu’da yine hamilelik vardı. Olaylı diyorum çünkü hani, başrol oyuncularımız arasında bir soğukluk yaşandı. Herhalde yapımcı şirket “Yahu durun dizi gidiyor” dedi.
Neyse, her dizide mutlaka saf ve olayların dışında biri vardır. Bahar mesela ‘Ezel’de öyle. Ortalık her daim karışık, ama o saf ve temiz olarak birine “baba” birine “abi” diyor. ‘Samanyolu’da galiba bu durum Nükhet için geçerli. Andaç ailesine çocuk vereceği için Nükhet bu çocuğu doğuracak. Sorun olursa bunu da Ali halledecekmiş. Yemek masasında konuştular. Zülal bir Fransız kızı gibi. Sesini kıs konuşurken, yabancı bir dizinin oyuncusu gibi. Ama tabii ki öyle değil.
Diyaloglar ise müthiş. Nejat mesela Mithat Bey ile yemekte. Mithat Bey şöyle diyor; “Siz o ailenin başına konmuş bir talih kuşusunuz.” Çok hoşuma gitti bu laf.
Saf kızımız Nükhet telefonda. Nejat ile Hisar’da köy kahvaltısında buluşmaya karar veriyorlar. Hisar’daki köy kahvaltılarını bilirim hayli kazıktır. Aslında köy möy yoktur ortada..
HALİDE’NİN ÇİFTLİĞİ OLDU ‘Hanımın Çiftliği’ şu sıralaer Halide’nin çiftliği gibi. Dizimizde Güllü pek süzgün. Asıl tantana Halide Hanım’ın Kemal ile olan muhabbeti üzerine heyecan dolu. Halide, Abi’si Muzaffer Bey’in yemekte Selim Bey ile arasını yapmaya çalışmasına bozulur. Ve artık o sınıf mücadelesinin ne kadar önemli olduğunu anlayıp, pılını pırtısını toplayıp Kemal’in bir göz odasına gider.
Kemal’in annesi ‘durumun nerelere gideceğini’ bilip vah başıma gelenler diye ağlasa da Kemal, kararını vermiştir. Bir sınıfın başka bir sınıf üzerine tahakkümü dizimizde gözle görülür bir şekilde anlatılıyor.
Haftaya ne olacak? Ne Muzaffer Bey, ne Kemal, ne de Halide diziden ayrılmayacaklarına göre bir orta yol bulunacak. Selim Bey yine eve gelir bence. Allem kallem Zülal de gelir. Kemal’e de bir iş bulurlar.
BİHTER ÇOCUĞU ALDIRAMAZ, DİZİ DE BİR TÜRLÜ BİTEMEZ! Bihter hamile olduğunu doktora gidince anlıyor. Ama aldıramıyor bebeği. Deniz Hanım Behlül - Bihter olayını Adnan Bey’in ablasına anlatıyor. Yahu kaç kişi anlattı bugüne kadar?
Şimdi bir de Adnan Bey’in ablası girdi işin içine. Bence bir kişi daha hamile kalmalı. Olayı açar cepheyi genişletir bu.
REHBERİMFLORANSA’NIN GİZEMİ İtalya’nın Floransa şehrinin altında büyülü sırlar yatıyor. Bir zamanlar Roma’nın askeri yerleşim alanı olan şehir, daha sonra İtalyan Rönesansı’nın doğduğu yere döndü. Ancak bu değişimin bedelini sanatçılar ve hamileri ödeyecekti. Aydınlar yenilikçi fikirleri yüzünden hapse girdi. Hamileri özel hayatlarını korumak için gizli merdivenleri kullandı. Şimdi, araştırmacılar yüzlerce yıllık gizemleri çözmek için yeni bilim dallarını kullanırken, National Geographic, Rönesans Floransası’nın gizli yanlarını ortaya çıkarıyor. (21.00)
YAZICIOĞLU TRAJEDİSİ Evet bir trajedi aslında. Muhsin Yazıcıoğlu bundan bir yıl önce bir helikopter kazasında hayatını kaybetti. Ve çok şey yazıldı, söylendi. Sıradan bir kaza değildi. Kanal A’nın ‘Dünden Yarına’ belgeseli bu yaşananları bir bütün içinde anlatmaya çalışacak. Belki resmi daha net görebileceğiz. Bu açıdan önemli bir program. (16.30)