Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Komedi dizisi özel ilgi alanım... Gözyaşı ve dram ve de entrika arasında kendine bir yol bulmak ister bizim ekranda komedi. ‘İyi Aile Babası’ ilk bölüm ‘ince ayar’ esprileri ile ışık vermişti. Ekip tam komedi kıvamında diyelim. Hazırlıksız oldukları söylenmişti. İkinci bölüm ‘hazırlıklı’ olan, başladı. Gülme efekti ilk yenilik olmuş! Metin ile oyuncular arasında mesafenin olduğu hissiyatına kapıldık. Arada yine ‘şöyle inceden çarpıyordu espriler. Ama alıp götüremiyor.

AKREP; KADRO İYİ

‘Akrep’ dizisinin özelliği, ‘ben senin kızınım’ sayısının fazlalığı. Ev ahalisi, ekranda gündüz soba dumanı kokan mahalle entrikalarının akşam zengin mahallelere evrilmesinin son örneği olarak değerlendirdi. Seçilen oyuncu kadrosu baştan sonra yerinde. Kızların ve annelerinin ve de onların etrafındaki erkeklerin hikayeleri belirleyecek geleceği...

Haberin Devamı

KAÇIRMIŞLAR!

‘Şaban Oğlu Şaban’da “Eşşolueşek” vazgeçilmez esprisidir. Sonraları biplenmeye başladı. ‘Küçüklerin ve gençlerin ahlakını bozmasın’ diye herhalde. Biz ne de olsa ‘kayıp kuşak’ oluyoruz. Ev ahalisi geçenlerde izlerken baktı ‘eşşolueşek’ diye bir ses duydu. Kulaklarına inanamadılar. Devam etmedi ama. “Bak unutmuşlar biplemeyi, ya şimdi ceza gelirse?” dediler!

KENDİSİ DE ŞAŞIRDI

TRT Spor 2’de Hamburg Açık Tenis finali vardı. Rublev-Stefano Tsitsipas maçı. Spiker Rublev’in rakibini fena dağıttığını şöyle anlatıyordu: “Rublev şimdi okyanusun ortasında savrulan sandaldaki adamın çevresindeki köpek balığı kıvamında. İlginç bir tanımlama oldu ama kan kokusunu aldı tabiri caizse”. ‘Ekinler başvermeden kör buzağı topallamaz’ gibi bir durum.

GÜVENME HİSSİ

Ülkemizin en güvenilir isimleri belirlendi. Anket yöntemi ile olmuş. TGRT’de Ekrem Açıkel, “Onları gördüğünüzde bir sarılma, güvenme hissi oluşturan ünlüler” olarak tanıttı isimleri. ‘Size baba diyebilir miyim?’ hissiyatı.