Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu satırlar erken baskı niyetine yılbaşı gecesinden önce yazıldı. ‘Dün gece ekrandan kalan neler olabilir?’ diye düşündüm. Tahminlerden bir demet yaptım. Akşamın galibinin müzik olduğu kanaatindeyim. ‘O Ses Türkiye’de Burak Yılmaz, Ozan Güven, Yasemin Allen, Emre Belözoğlu, Birce Akalay, İrem Sak, Pelin Karahan, Müge Boz, Cüneyt Çakır, Özge Borak, Müjde Uzman, Nergis Kumbasar ve Onur Büyüktopçu sahneye çıkıp, en sevdikleri şarkıları söyledi. Ahmet Kural ve Murat Cemcir muhtemelen acayip espriler yaptı. Şahsen benim güleceğim ve eğleneceğim bir program olmamıştır. Fakat sayın seyircinin büyük ilgi ve alaka gösterdiğine eminim. Yani yeni yıla ilk girilen dakikalarda müzik ağırlıkta. Bakın, Star TV’nin yaptığı iki çok önemli iş oldu. Biri Tarkan konseri diğeri, Zeki Müren şarkılarının önemli yorumcular tarafından seslendirilmesi ve bunun kayıt altına alınması. Böyle bir zorunluluğu yoktu Star TV’nin ama yaptılar. Show TV de akıllı bir iş yaptı ve Ahmet Selçuk İlkan’ın 40’ıncı sanat yılı gecesi için düzenlediği konseri yayınlıyor. Kalite, sanırım izleyiciyi memnun etmiştir. ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’de Bülent Ersoy faktörü ne kadar etkili olacak? Yarışmacı ekip renkli ama yeterli mi? ATV’nin ‘Kim Milyoner Olmak İster’i rakip yarışma programı olacak. Eh bir de Star TV’nin ‘Kaçma Birader’i var. Sürpriz bir seçim. Zaten sıralamada yukarıda saydığım programlar arasında olacak.

Haberin Devamı

BiR YILBAŞI TAHMiNi

Birinci kim olur?

Birinciliğe ‘O Ses Türkiye’ye koyuyorum. ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’ ve Show TV ‘Güldür Güldür Show’ kıskacı karşısında. Önce küçüklerin ‘Güldüy Güldüy Show’un en iyilerinin ardından, abi ve ablaların ‘Güldür Güldür Şovu’ ile işi sağlama almış gibi. İlk beşin ikisini kaparlar. ‘Kaçma Birader’ ve ‘Kim Milyoner Olmak İster’ ilk beş için mücadele edecekler diye düşünüyorum. Biri, sıralamanın bir altına düşebilir. Ben, mutlaka Bloomberg kanalında yayınlanacak olan ‘Live From Abbey Road’ müzik resmi geçidini izlemiş olurum. Müzik dünyasının önemli isimlerinin akustik yorumları kaçmaz. Ve bugün için bir öneri; Viyana Filarmoni Orkestrası’nın yeni yıl konseri. TRT Haber’de olması, duruma bir yabancılaşma katıyor olsa da yine keyifli bir konser; sakin ve huzurlu bir 2017 günü için...

Haberin Devamı

BiR YILBAŞI TAHMiNi

Sıla’ya itibar iadesi!

Bu arada yılbaşında ekranın sürprizi aslında Kral Pop’tan geldi. Sıla 13 şarkısını ‘Kral Pop Akustik’te seslendirdi. Malum pek bir üzerine gelmişlerdi pop müzik sektörünün ‘bir kısmı’! Hani ‘bittin sen artık’ havaları da esmedi değil! Bir nevi özeleştiri hali mi Kral Pop’taki durum?

(Not: Bu satırlar yazıldığında herhangi bir aksilik olmamıştır diye düşünüyorum.)