Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

TRT’nin büyük projeleri devam ediyor. ‘Barbaroslar’dan sonra ‘Mevlana’ gelecek. Birden piyasada bir sürpriz daha konuşulmaya başlandı. F-16 pilotlarını anlatan bir aksiyon dizisi. Böyle bir düşünce mevcut şimdilik. “Çok yeni” diyorlar. Ama bir kere laf ağızdan çıkınca bir şekilde oluyor. Böyle büyük işleri TRT yapacak.
Zor işler meşakkatli işler her açıdan. Böyle dört başı mamur bir iş daha olmadı. Ormanda üçlü, beşli, 10’lu dövüşüyorlar. Daha iyi senaryo, daha iyi aksiyon, daha iyi cast... Tarihimizin dizi ve film zenginliği çok fazla.
Gelelim F-16’ya. Bizim pilotlarımız dünya çapında. Yerli ‘Top Gun’ neden olmasın? Bir de işin dizi tarafı var. Çok şey isteyen bir proje. Aklıma bizim akrobat jet pilotları geldi mesela. Profesyonellerden bir ekip...

Haberin Devamı

Ne olacak bu reyting?

Bazı dizilerin çift haneli izlenme oranları oluyor. Sonra bir tekrarı yayınlanıyor. Reyting yerlerde. Enteresan bir durum. Yazmıştım örnek vererek. Sordum, dedikleri: “Kim ne izliyor sistemin gözünden kaçmaz. Bazı dizilerin sezon içinde özel izleyicisi olabiliyor. Değişik faktörler var. Mesela bir Karadeniz dizisi oluyor o bölgede patlama yapıyor. Bu da genel reytinglere yansıyor. Sonra tekrarında aynı ilgi olmuyor.”
Özel televizyon cephesinde durum farklı. “TRT’de çift haneli, bizde olsa, işte yüzde 5-6 arasında dolaşır.”
Valla karışık işler...

Gaın; işlere devam

Kısa işlerin platformu, elbiseyi üstüne oturttu. Nerelerden yayın yapacağının netleştirdi. Smart TV ve web işini de halletmiş. “Bizim üç yeni dizimiz var, çok iddialıyız” dediler. Hangileri?
Biri Özcan Deniz’in işi ‘Senkron’, diğeri tiyatro oyunundan uyarlanan ve Serkan Keskin’in ilk dizi yönetmenliğini seyrettiğimiz ‘Metot’ ve üçüncüsü ise Hazal Subaşı ve Ozan Dolunay’ın başrolü paylaştığı ‘Bizi Ayıran Çizgi’. Bir şehit haberinin arkasında kalan hikaye... Baktım, “İşler iyi ama fiyat çok yüksek” diyor vatandaş. Üç tane daha paralı dizi film mekanı mevcut.