Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Netflix Türkiye’nin, geçtiğimiz yıl açıkladığı projelerinden içinde eşcinsel bir karakter olduğu için iptal edilen ‘Şimdi Aklım Olsaydı’ adlı diziyi İspanyollar çekecek. Senaryosunu Ece Yörenç’in yazdığı dizide başrollerinde Özge Özpirinçci ve Birkan Sokullu olacaktı. ‘If Only’ adıyla İspanyol Netflix orijinal dizisi olarak çekilecek şimdi. Diziyi, ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ İspanyol uyarlaması ‘Alba’yı yazan ekipte bulunan senarist Irma Correa kaleme alacak. El Pais gazetesinde yer alan haberde, “Söyleyebileceğim tek şey, her yönden çeşitliliğe ve güçlü bir Türk tadına sahip olacağımız” demiş senarist. Başrolde Megan Montaner yer alacak. Bu durumda yapım artık ‘İspanyol elbisesi giymiş olacak. Şu an bizim izlediğimiz birçok platform dizisinde ‘eşcinsel karakterler’ var. Bu elbise ile mesela izleme olanağımız olacak mı?

Haberin Devamı

‘Bunu da izleriz’

Konuyu asıl senaryonun sahibi Ece Yörenç’e sordum. “İspanyol dizilerini izliyoruz. Bunu da izleriz herhalde” dedi. Kara mizah bir durum. ‘Senaryosu bizde sansürlenip, İspanyol sosu ile sunulan dizi’ olarak yeni sezonda karşımıza çıkabilir!

BİZDE OLMUYOR SİZE VERELİM...

Bülent Ortaçgil ve Bulutsuzluk Özlemi konseri sonrası birlikte fotoğraf. (14 Şubat 2015 Garajİstanbul)

ERKAN OĞUR DURUMU

Bülent Ortaçgil ile verdiğimiz ortak konserde yakından tanıma fırsatı bulmuştum. Dünya çapında olup, tevazu içinde bir sanatçı intiba uyandırmıştı. Bülent abilerden önce prova sırası bizdeydi (Bulutsuzluk Özlemi).
Klavyenin sesi nasıl çıkıyor tıngırdatması yapıyordum. Birden onun varlığı karşısında sanki imtahandaymış hissine kapıldığımı hatırlıyorum.
Bizim Akın Eldes’e sordum. Yakından tanır, onunla çok çaldı. “Nadide bir çiçek. Hollanda’da konservatuvarda okutuluyor. Buraya gelen birçok gitarist onun adını verir. Naif bir insan. Bütün bu söylenenlerin ötesinde biri” dedi. Öyle isimlerle karşılıştırıldı ki... Yanına bile yakalaşamazlar. Dik dur diyeni, dik durmadın diyeni, ayıp ettin diyeni, adına özür dilerim diyeni... Erkan Abi salgın bitsin yine bu fotoğraftaki gibi konserlerde buluşmak dileği ile.