Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Show TV’de başlayan ‘Meleklerin Aşkı’nın hikayesi, “Absürd” dedikleri
durumdan yola çıkıyor. ‘Necmettin o aileye nasıl damat olmuş?’ ve ‘Melike o adamı nasıl almış?’ gibi sorular, dizinin hareket noktası... Bir nevi ‘Recep İvedik’ Necmettin, emekli hakime Rukiye Efe’nin (Oya Başar) damadı oluyor.

‘BÖYLE DE KOCA OLUR MU’ DİZİSİ

Üst kademe bürokrat bir aileye ‘hanzo damat’ olarak giriyor. Diziyi götüren de damat Necmettin (Toygan Avanoğlu)... ‘Deli dolu, eli yüzü düzgün bir yazlık dizi yapalım’ demişler. Fikir de fena değil, en azından ‘zengin şımarık oğlan ve minyon romantik kız’ şablonunun dışında... Orada da gençler, büyüklerin hikayesi içinde eriyip, gidiyor. Gördüğüm, bu haliyle gittiği yere kadar gider dizi... Biraz bir farklılık bile, gözümüzde ne kadar büyüyor.

Haberin Devamı

YENENLER YAPAR

Eser Yenenler, Oğuzhan Koç ve İbrahim Büyükak’tan oluşan, ‘Üç Adam’ için, “Üç istidatlı genç” diyordum. Sonra, şişirilmiş şov yıldızları havası verildi. İçlerinden Yenenler, programında ‘en olgun ve uygun’ göründü bana... Şimdi, tek başına Kanal D’de ‘Şöhret Kafası’na başlayacak. Beyaz’dan sonra fiilen ekrandaki, (Okan olmadığı için) ikinci önemli isim olabilir. Bu program, kendisi için de bir sınav niteliği taşıyor.

‘BÖYLE DE KOCA OLUR MU’ DİZİSİ

‘KONSER VERDİĞİM YERLER ŞİMDİ YOK’

Halk TV’de Enver Aysever’in programında, Tuluyhan Uğurlu’nun ‘Üvey Evlat’ belgeselinden bir bölüm ekrana geldi. Zülfü Livaneli, “Şan Tiyatrosu’nda konserler verdim, yanmış ve yakılmış. Atatürk Kültür Merkezi’nde sahne aldım, çökmüş. Rumeli Hisarı’nda şarkılar söylemiştim, kapatmışlar, orası da yok...” dedi. Rumeli Hisarı’nın atmosferini yaşadım. Orada konser vermek çok başka bir şeydi. Şan Sineması var mı? Yok. Biz, Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde yıllarca çaldık. Ülkenin rock müziğinin resmi geçidiydi. Şimdi yerinde yeller esiyor. Yıkmak ve yerine yenisini yapmak, bizde saplantı galiba... Olanı koruyup, yenilemek olmuyor. Hayallerle müzikler de yıkılıyor...