Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Genç kız karnında çocuk, çekmediği acı kalmadı; hastaneye götürdüler kaçtı, araba çarptı, babası evlatlıktan reddetti, düşük tehlikesi geçirdi, okuldan attılar, sonunda Timur baklayı ağzından çıkardı: “Bu kızı ben istiyorum.” (Tabii “çiçeğe bakarım” filan diyor!) 12 Eylül darbesinin acılarını yaşayan teyze karakteri de araya ‘solcu sosu’ oluyor. ‘Bir Çocuk Sevdim’in ilerleyen bölümlerinde Mine solcu olabilir. Timur’la Mine ikilisi önümüzdeki bölümlerde neler yaşar? Bence Mine bol bol ağlayacak yine. Timur villasında kızı, yardımcısı, Mine ve doğacak çocuğuyla ‘hayatımın kadınları’ şeklinde dolaşacak mı?
Bütün bunlar olabilir. Benim tek sorum var; “Bu kadar karikatürize edilmesi şart mı?” Senaryonun gidişatında hiç gerek yok. Çünkü kurgu, bu ‘abartmalara’ gerek duymadan kendi ‘heyecanını’, ‘ merakını‘ verecek güçte.

MEMOLİ NE YAPAR?
TNT, “Bu soru soruluyor, millet oturup yazıyorsa bu bana yeter” diyorsa Memoli, görevini yaptı demektir. Emre Kızılırmak çabalıyor. Diğerleri de onun etrafında dolanıyor. Tayfun Güneyer dizi piyasasının eskilerinden. Şöyle bir kalem oynatsam yeter demiş. Bugüne kadar çektiği diziler gibi bir dizi yapmış, parasını almış.
Bu dizinin ‘Yılan Hikayesi’yle ilgisi müziği olsa gerek! Burcu Esmersoy ise oynadığı rolün benzerini oyunculuğunda gösteriyor; takılmak. Hani Memoli’ye operasyonlarda “Ben de geleyim, valla yardım ederim” tripleri yapıyor ya dizide, işte oyunculuğu da aynen öyle. Senarist kendileri, çok ünlü ve çok para kazanan ‘reytingi’ bol dizilere imza ata ata havuzlu villa almış. Ha, bir de salonuna ‘dev poster’ini asmış üşenmeden, gelip geçerken kendine bakıyor! Dedim ya TNT “İlgi çeksin şimdilik, yeter” diyorsa bu dizi doğru. Seneye bu zamanlara bile kalır mı bilemem.

NOT DEFTERiMDEN

ALO REHA MUHTAR
Yıllar Reha Muhtar’ın dönemi... Bir de ihbar hattı açılmış; ‘Alo Reha Muhtar’. İhbarlar geliyor. Gizli çekim ekipleri görev başında.

Haberin Devamı

SÜNNi DÜNYANIN MERKEZi NERESi?
Mesaj TV’nin popüler yılları; Haydar Baş konuşuyor her daim. “Sünni dünyanın merkezi Türkiye” demiş. Ben de not almışım. Şimdi bakınca neyin merkezi çözmek zor!

Haberin Devamı

KENAN DOĞULU’ NUN YARIŞMASI OLAY YARATTI
1998 yılı... TGRT paraları bolca harcıyor. ‘Söylemesi Kolay’ diye bir yarışma sunuyor Kenan Doğulu. 6 Ekim günü yayınlanan bölümde yarışmacı kazanırsa ödülü Hayvanları Koruma Derneği’ne verileceği söyleniyor. Bir de otomobil verilen bölüm var. Yarışmacı 1 milyar 815 milyon lirayı kazanıyor. Kendisine “Para mı BMW mi?” diye soruluyor. Yarışmacı yan çizip arabayı alıyor. Tüm hazırlıklar paranın yardım bekleyen hayvanlara gideceği yönünde; hatta yarışma öncesi bu konuda anlaşma sağlandığı açıklanmasına rağmen böyle beklenmedik bir tercih, o zamanlar epey olay yaratmış!

PROGRAMLARI BiTİNCE AKVARYUM ÇIKAN KANAL!
Kanal çöplüğü de yaşadık özel televizyon günlerimizde. Mesela Prima diye bir kanal vardı. Kaliteli filmlerin gösterildiği kabloda yayın yapan bir kanaldı. Ben de yazmışım “İşte filmler böyle seçilir” diye. Ali Hakan gibi isimleri vardı. Kayboldu gitti. Şimdi bakıyorum da bu kadar film gösteren paralı kanal var. Prima’nın yanına bile yaklaşamadılar.
Bir de CTV vardı. Ceylan Holding’in kanalı. 1995 yılında kuruldu. Eli yüzü düzgün işler yapmak istedi. Holding battı, kanal da uçtu gitti. Şöyle bir özelliği vardı kanalın, program bitiminde ekrana akvaryum gelirdi!