Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Dizilerimizi sattığımız ülkeler arasında bu rakama ulaşan olduğunu zannetmiyorum. İspanya’da ‘Nova’ kanalı madeni buldu ve adı ‘Türk dizilerinin kanalı’ oldu. İspanya’nın en büyük medya kuruluşu Atresmedia bünyesinde kendi halinde bir kanal... Böyleydi ama Türk dizilerinin yayınlamaya başlayınca, işin rengi değişti. Sekiz Türk dizisi yayınlanıyor. Yedi tane daha aldılar. Kanalın izlenme oranı arttı, ülkede en çok seyredilen diziler listesine çoktan girdi. Ve bütün bunlar çok kısa zamanda oldu. 2018 yılında ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’yi yayınladılar deneme olsun diye... İzlenme oranlarını ikiye katladılar. Sonra arkası geldi. Peki hangi diziler var; ‘Fatmagül’ün suçu Ne?’, ‘Elif’, ‘Kara Para Aşk’, ‘Ezel’, ‘Sıla’, ‘Medcezir’, ‘Anne’ ve ‘Adını Feriha Koydum’... Hangi diziler eklendi?

Eski yeni karışık
Bizim piyasanın dizi pazarlama kuruluşlarından neredeyse tümü Calinos, Eccho Rights, Global Agency, ATV et Kanal D International hepsinden ürün aldı, “Pazarın malları kapış kapış gitti” diyelim. Hem eski hem yeni ortaya karışık bir liste vardı; ‘Kadın’, ‘Hercai’, ‘Aşk-ı Memnu’, ‘Sen Anlat Karadeniz’, ‘Cennet’, ‘Öyle Bir Geçer Zamanki’...

HAKEMLER Mİ YOKSA FUTBOLCULAR MI?
Lig sezonu kapandı, hakemler her yıl olduğu gibi ‘topun ağzında’ydı. Üstüne üstlük bir de ‘VAR’ olayı mevcut. UEFA Avrupa Ligi finali oynandı. Ev ahalisiyle izledik. “Bir tane çift dalan, arkadan tekme atan futbolcu var mı?” dedi ev ahalisi... Chelsea-Arsenal maçında ilk sarı kart ne zaman gösterildi? Not almışım 55’inci dakikada Chelsea’li futbolcu Pedro’ya. Bizde ‘zaman ayarsız girişler’, ‘arkadan tekmeler’, korner atılırken birbiriyle fazlaca itişmeler, kemiğe, tabana ne verdiyse girmeler, hepsini tüm sezon izlemedik mi? Böyle ‘kötü niyetli’ futbolcular liginde hakem yerli olsa ne yazar, yabancı olsa ne yazar? İsim de bulmuşuz ‘tansiyonu yüksek maç’!