Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Yemin’ dizisinden bir sahne, Reyhan ile Emin’in muhabbeti... “Sen işe geç kaldın gitmiyor musun?” diye soruyor Reyhan. Emin aklının onda kaldığını pek keyifli görünmediğini, evde durup, işlerini buradan da halledebileceğini söyler. Reyhan; “Mutfakta vakit geçireceğim. Akşama ne istersin, ne yapayım?” diye sorar. Emin; “Senin elinden olan her şeye bayılırım.” Kadın mutfakta, adam işte... Aile dizisi dediğin böyle olur. Bütün yapımlar böyle olsun, bak ülkede asayiş sorunu kalır mı? Bekçiye bile gerek kalmaz!

Bütün diziler böyle olacak



Soru sorma keyfi

Dikkatimi çekti. Ekranda haber kanallarının programlarına muhalefeti temsilen lider ve konuklar gelince, soru soran gazeteci kardeşlerimiz rahatlıyor. Hani mesleği yapmanın keyfi çıkıyor. Sonra tartışmalar böyle hararetli oluyor, bir nebze de reyting çıkıyor.

Libya’yı ne kadar tanıyoruz?

Prof. Dr. Ümit Özdağ, Habertürk’te Kübra Par’ın konuğuydu. Libya’ya asker gitmesi bölümüydü. “Böyle bir iç savaşa müdahil olmadan önce ne yaparsınız? Stratejik istihbarat” dedikten sonra, Libya üzerine yapılan akademik çalışmalar konusunda bilgi verdi. 1923 yılından bu yana altı tane doktora tezi 49 yüksek lisans çalışması yapılmış. İstihbarat çalışması yaparken, başvurulacak yayın sayısı bu kadar!

‘Bundan böyle ben sunacağım’

KRT’de, ‘Ülkü Çoban sabah haberlerini sumaya başlıyor’ duyurusu vardı; “Bundan böyle haberleri ben sunacağım” diyordu. Ev ahalisi izlerken, “Kim kızdırmış bu hanım kızımızı?” dedi.

Haberin Devamı

‘Futbolu kadın yorumlar’ program

Ali Murat Hamarat, moderatör Gülengül Altınsay ve Feryal Pere yorumcu... Programın adı, ‘Açık Tribün’... Kadının yorum yaptığı tek futbol programı.