Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ulusal Kanal’da sanırım bir ilk yaşandı. Milli Anayasa Kurultay başlıklı toplantı canlı yayındaydı. “Kurultayımızın salon giderleri ve bugün milyonlara ulaşmasını sağlayan canlı yayın giderleri, yaklaşık 8 bin liradır. Birazdan görevli arkadaşlar aranızda gezerek bütçenizin el verdiği ölçüde katkılarınızı isteyecekler. Programın sonunda toplanan parayı ilan edeceğiz. Bir kişi adına makbuzlandıracağız” Yapılan anons buydu. Programın sonunda “Masraflar fazlasıyla karşılanmıştır” açıklaması geldi!

CANLI YAYINI  KİM ÖDEDİ
ŞAMANLAR YA DA AYAHUSKA

60 dakikalık dizi ne güzelmiş değil mi? ‘46 Yok Olan’ Star TV’de başladı. Üzerine yazılacak yazı çok. Lafı bugün uzatmak istemiyorum. Kısa dizi yazımının bazı sorunları (karakterlerin tanışma fasılları kısa kesilmek istenince düşünülen boşluk) dışında şaman ayinleri, ayahuska (bu söylenmedi bir içecek içildiğinden bahsetti Murat, (Erdal Beşikçioğlu) genetik mühendisliği gibi yeni konuları bizlerle buluşturdu. Total hatta AB’nin bir bölümü bile izlemeyebilir, sürpriz olmaz.
Star TV daha önce Galip Tekin’in, ‘Acayip Hikayeleri’ni yayınlamıştı. Saman alevi gibi parladı ve söndü. Tadı
damağımızda kalmıştı. ‘46 Yok Olan’
bu kulvarın devamı. Hatta ‘Galip Derviş’ için de aynı şeyi söyleyebilirim.
Biz izlemeye devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Müzik sorunu
Böyle bir dizinin, standart yerli dizi müzik mantığının dışında olması gerekirdi. Daha minimalist bir müzik tercih edilmeliydi. Ev ahalisinin şikayeti, “Diziye bir türlü giremedik müzik yüzünden” oldu.

MÜDÜR İKİ DEFA SARDI

‘Müdür N’Aptın’ yayınlandı, ardından tekrarı. Fazla geldi. Hemen bir uyarı, seyirciyle skeci paylaşmak iyi de bunu abartınca ortaya müsamere çıkıyor.

CANLI YAYINI  KİM ÖDEDİ

ŞEVKET PAŞA VE GEZİ

A Haber ‘Unutma’ programında tarihten bugüne bir hatırlatma vardı! “Sultan Abdülhamid Han’ı Yıldız Sarayı’ndan Selanik’e yollayan Hareket Ordusu’nun başında, Mahmut Şevket Paşa vardı.

Bugünkü Gezi Parkı’nın olduğu yerde, hatta Topçu Kışlası hatırlayacağız gezi olayları sırasından. Topçu Kışlası’nın orada, askerlerini bir araya topladı.

Ses kaydı o sırada alındı” Askerlerine hitap ettiği ses kaydı. O konuşmadan sonra askerler Yıldız’a yürümüşler ve Abdülhamid, Selanik’e sürgüne yollanmıştı. Bu haber şu alt yazıyla verildi, “Yine Gezi Yine Darbe Çağrısı” Şimdinin moda deyimiyle algı operasyonuna hoş bir örnek diyelim. Mahmut Şevket Paşa bugün yaşasa acaba hangi örgütün lideri olurdu?