Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Polisiye dizilerde ‘darbe girişimi’yle ilgili bölümlerin yer alması isteniyor. Show TV’de ‘Cesur Yürek’in fragmanını izledim. “Vatanım için ölür, sevdiklerim için öldürürüm” diyen Onur Tuna’yı görünce “Bu dizide darbe girişimi mutlaka olur” dedim.
Ömer, askerden döndüğünde mahallede maşallah silah, insan ve uyuşturucu kaynadığını görür. Mafya örgütleri ve ilişikte olduğu terör örgütleriyle mücadele için kurulan gizli bir istihbarat birimi (senarist ekibinin olmazsa olmazıdır!) komutanı Enver’in (Saydam Yeniay) bu genç dikkatini çeker. Sanırım dizinin bu bölümlerine, FETÖ durumları eklenecektir. ‘Filinta’ dizisiyle dikkatleri çekti Onur Tuna. Dizi sektörünün aksiyon sahnelerini en iyi oynayan oyuncusu diyebilirim. Bol bol izleyeceğiz. Dizinin hikayesi , bu temaların artık uzmanı olmuş iki isim olan Cüneyt Aysan ve Ozan Aksungur’dan. ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ geleneğinden geliyorlar. Bahadır Özdener’le bu ekipten ayrılıp Fark Film Yapım’ı kurdular. ‘Reaksiyon’ ve ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ ses getiren dizileri oldu. Devlet ve mafya ilişkilerine belli kalıplar içinde baktıkları için tekrara düşme olasılıkları mevcut olabilir. (diyaloglar, mesajlar vs.) Onur Tuna için de önemli bir dizi. Artık ‘star’ kategorisinde yer almak istiyor. Sadece aksiyon değil, oyunculukta da kendini ispatlamak istiyor. Kudret Sabancı’yı unutmayalım. Tecrübeli yönetmenin de eleğinden geçecek bir dizi.

Haberin Devamı

ARKADAŞ DİZİSİYLE MÜZİĞİ NE ALAKA?

‘CESUR YÜREK’ SON DURUMLARI ANLATIR

‘Arkadaşlar İyidir’ dizisinin fragmanındaki genç oyunculara bakıyorum, bir de çalan müziğe. ‘Arkadaş’ filminin müziği. Yılmaz Güney’e gidiyor aklım, Melike Demirağ’ın sesini duyar gibi oluyorum. Bu müziği bu diziye kim vermiş diye de sormadan edemiyorum!

POLİSİN ESKİ DEFTERLERİ

Ahmet Hakan’ın programında ilk defa polisin ‘eski defterleri’ ekranda açıldı. FETÖ durumlarından dolayı teşkilat içindeki çatlak ekrana yansıdı. Cevdet Saral, “1990’da Fethullah Gülen’le ilgili rapor hazırlayan emniyet müdürü” olarak tanıtıldı. Yine eski emniyet müdürlerinden Mutlu Çelik ekrandaydı. Bu ikiliye, polis kökenli gazeteci yazar Zübeyir Kındıra da katılmıştı. Programın bir bölümüne baktım. Bu üç isim ve telefonda Hanefi Avcı, eski defterleri açtı. Ahmet Hakan bundan sonraki tartışma programında bu işe el atar. Sabri Uzun ve Emin Arslan için bazı ‘suçlamaları’ ekranda izlemiştik.