Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

CNBC-E yeni bir film kuşağı başlatıyor. ‘Sınır Tanımayanlar’ kuşağında ünlü ve önemli şahsiyetlerle ilgili filmler yer alacak. Hani nasıl denir allayıp pullayıp yeniden sunmak gibi. Mesela bu akşam oynayacak ‘Fırtına Öncesi’ (The Gathering Storm)?2002 yapımı bir film ve 2005’te bu kanalda gösterildi. Ama şunu yapıyor CNBC-E, bir kuşak oluşturup buraya uygun filmleri bir araya getiriyor (22.00). Haftaya da bu filmin devamı niteliğindeki ve yine HBO ve BBC ortak yapımı olan ‘Fırtınaya Doğru’?(Into the Storm) oynayacak. Bu şekilde iki hafta boyunca iki değişik Winston Churchill izlemiş olacağız. Bu akşam Albert Finney, haftaya da Brendan Gleeson.


ŞEY VE CARPENTER
Korku-Gerilim türü denildiğinde ilk akla gelen yönetmenlerden biridir John Carpenter. Onun meşhur üçlemesinin (Prince Of Darkness ve In The Mouth) ilk ayağı olan ‘Şey’ (The Thing) saat 22.40’da Sinema TV’de gösteriliyor. Howard Hawks tarafından 1951 yılında çekilmiş ilk film siyah beyaz. Ama Carpenter yorumu farklı. Ve efektlerin özellikle altı çiziliyor. Yönetmenin vazgeçmediği bir oyuncu var; Kurt Russell. Russell bu filmde de oynuyor. Bir de ben Ennio Morricone hastasıyımdır. Müzikleri de o yapmış.


UMUT YOLUNU BULUR
Moğollar’ın yeni albümünün adı. Ve bu şarkı muhteşem. Cahit Ağabey’in o kendine has çalışı ve altta Serhat’ın ‘hammond org’ tınısı ile süslü şarkının ses tarafında Emrah Karaca var. Klasik bir Moğollar şarkısı ve çok tutacak. Nereden buraya geldim? Bu akşam bu şarkıyı canlı dinlemek isteyenler CINE5’te ‘Konuşarock’ programında olsun (00.45) Moğollar yeni albümü ile canlı kanlı sizlerle.

UZUN ZAMANDIR GÖRMEMİŞTİM
‘Deryalı Günler’e bugün Reha Muhtar’ın eşi ve ikiz bebek annesi Deniz Uğur konuk oluyor (14.00). Uzun zamandır rastlamamıştım ona. Evde durumlar nasıl vs. bu konularda bilgi sahibi olabiliriz. Bu arada Derya Hanım’ın deli dolu formatına bitiyorum.

KONTRGERİLLA, AMA NE HİKAYE
‘Kontrgerilla’yı yeniden keşfettik. Habertürk’teki ‘Basın Kulübü’nde (23.10) Doğu Ergil Hoca, Prof. Dr. Ersan Şen, Fikri Sağlar, emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk tartışıyor. Bu ekip yanlış hatırlamıyorsam geçen hafta da vardı. Tabii ki jöleli arkaya iyice yatırılmış saçları ile Yiğit Bulut yönetiminde.

GÖZÜME TAKILANLAR

‘GENÇ BAKIŞ’TA CANDAN ŞOV
Abbas Güçlü ile Candan Erçetin ikilisi bugüne kadarki en iyi ‘Genç Bakış’ performansını gerçekleştirdi. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden yapılan canlı yayın, uzun bir aradan sonra siyaseti nadasa yatırmış, müziği öne çıkarmıştı. Canlı performans zor iştir.
Bir keman ve bir piyano eşliğinde Candan dört dörtlüktü. Siyahları giymişti.

CHURCHILL FİLMLERİ
Ben bu rengi çok sevdiğim için tarafsız olamıyorum, çok yakışmıştı.




TUĞBA ÖZAY ARMONİ İLE GELİYOR
Uzun bir aradan sonra Tuğba Özay artık televizyon programlarında olacak. Yeni albümü ‘Armoni’ çıkıyor. 15 şarkı var. Bunlardan 13’ünün sözleri Tuğba Özay’a, ikisi de babası İlhan Özay’a ait. ‘Yargısız İnfaz’ ve ‘Yüreğim Buruk’ albümdeki iki parça ve klipleri hazır çekilmiş durumda. Aynı anda yayına girecekler. Yani ikisi birden. Bu da değişik bir fikir olsa gerek.