Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

CINE5 yeni yayın dönemine başladı. Kanalın satışı gündemde. Bu, eninde sonunda olacak. Hem yeni programlara başlayıp hem de satış aşamasında olmak çelişkili değil mi? Cine5 ekibi ile yemek yedik. Anlaşmalarda bu durumun yapımcılar tarafından bilindiğini söylediler. Programı yapanlar 'uzun ömürlü olmadıklarını' biliyor. Bunu kabul ederek programa başlıyorlar. Yeni gelen patronaj "Sizinle çalışmak istemiyoruz" dediği anda gidecekler. Bir yerde kendilerini kabul ettirme ya da fırsat bu fırsat ekranda gözükmekte yarar var, 'bir beğenen olur' mantığı geçerli.


BEYAZIT ÖZTÜRK, KESİN JEY LENO OLACAK
Beyaz'ın son şov programını izlerken not almışım; 'gidişat Jay Leno' diye. Beyazıt yaş ilerledikçe biraz daha kalıplı oldu ve 'genç şovmen'likten iyice sıyrılıp 'olgun' havasına girdi. Sürekli takım elbise giyiyordu. Şimdi giydiği bu takım elbise onu daha 'oturaklı' bir hale sokuyor. Geleceğin Jay Leno'sunu şimdiden görür gibiyim.

Haberin Devamı

30 YILDIR YALAN YAZAN YAYIN HANGİSİ?
STV’nin 'Kollama' dizisinde malum 'Ergenekon' üzerine çeşitlemeler var. Şimdi Apo gündemde dizide. Apo, "Bir millet yarattık" diyor. Sorgucu ve onu tanıyan yaşlı amca; "Millet yaratılmaz millet olunur" diyerek ona ders veriyor. Acaba İmralı’dan kendisine böyle mi söylendi? Neyse bir de Minik Bey var ki kendisi Yalçın Küçük oluyor. Ondan bir haberin basında yer alması isteniyor. "Ne dersem anında yayınlarlar" dediği bir yayın organı var! Tam 30 yıldır 'istenileni yazmış'! Acaba bu yayın organı hangisi? Elektronik posta adreslerim; s.kologlu@milliyet.com.tr ve s.kologlu@gmail.com.



Rehberim
PROGRAMA BAŞLIYOR, İLK KONUK EŞİ
Manken Tülin Şahin, halkla ilişkiler uzmanı olan ve uzun yıllar otelcilik yapan eşi Mehmet Özer'in yemek programı' 'Hayatın Tadı'na konuk oluyor. Türkmax'ta başlayacak programın diğer konuğu Acun Ilıcalı. (12.15)

SANKİ ‘ACUN ILICALI KANALI’
Show TV için böyle demek yanlış olmayacak. İşte ispatı; 'Yetenek Sizsiniz Türkiye' yarışması, Acun Ilıcalı, Ali Taran ve Hülya Avşar’dan oluşan dev jürisiyle, Show TV ekranlarında yeniden izleyicisiyle buluşuyor. (20.00)


AĞIR GÜNDEM

TRT ÇALIŞANI İNTİHAR ETTİ!
Doğan Yıldız’ın intiharı, kurumdaki atamaları tartışılır hale getirdi. Haber - Sen Doğan Yıldız'ın intiharıyla ilgili yaptığı açıklama yaptı:
"TRT emekçisi Doğan Yıldız 55 yaşındaydı ve 35 yıldır da kurumumuzda çalışmaktaydı. Son 10 yıldır görev yaptığı birimden hiçbir gerekçe gösterilmeksizin ve isteği dışında başka bir birime atandı. Bunca yıldır program üreten arkadaşımıza, Prodüksiyon Kaynakları Koordinatörlüğü'nde alım-satım işlerinden sorumlu birimde çalışması söylendi. Uzmanlık alanı, bilgi ve birikimi yok sayılarak; sil baştan çalışma hayatına başlaması istendi." Açıklamada, yapılan yanlışlığın düzeltileceği söylenmesine rağmen, yeni görevinde işe başlayan Yıldız hakkında 'neden görevine devam etmediği' yolunda bir soruşturma açıldığının altı çiziliyor. Bu durumun Doğan Ylıdız'ı her gün görevine devam ettiği halde müstafi sayılarak işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya getirdiği beliritilen açıklama şöyle devam ediyor:
"Bu yaşadıkları ağır geldiği için 10 gün rapor aldı. 1 Kasım 2010 Pazartesi günü yeni biriminde göreve başladı. Ve 3 Kasım 2010 sabahı, 3'üncü kattaki evinin açık penceresinin tam altında hayatını kaybetmiş olarak bulundu."
Doğan Ylıdız' ın tüm yaşadığı bu gurur kırıcı süreci kendisinin sonlandırdığı vurgulanan açıklama"'Öfkeliyiz bu sürgün terörü estirenlere" diyerek sona eriyor.

Haberin Devamı

İLK KADIN SPOR SPİKERİ DE SÜRÜLDÜ
Semahat Özdoğan Aslaner. Türkiye'nin ilk kadın spor spikeri. Kartviziti öyle dolu ki; Türkiye’nin ilk kadın spor spikeri ve aynı zamanda Türkiye’nin tek 'resmi' kadın spor spikeri, Türkiye’nin ilk kez futbol maçı anlatan kadın spor spikeri, Türkiye’nin ilk kez televizyondan 90 dakika canlı futbol maçı anlatan ilk ve 'tek' kadın spor spikeri, dünyanın futbol maçı anlatabilen sadece üç kadın spor spikerinden biri.
Bu nedenle gerek CNN gerek BBC ve diğer ülke televizyonlarına defalarca haber olmuş bir kişilik... Türkiye'nin Sesi Radyosu'na sürüldü... Özel televizyonlara duyurulur!