Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kenan İmirzalıoğlu hızlı döndü. 03 Medya ile ‘Fatih’ projesinde anlaştı. Kanal D’de yayınlanacak. Üzerine bir de film gelmiş; ‘Cingöz Recai’. Filmin ayrıntıları da ortaya çıktı. Motor tarihi 9 Haziran. Peyami Sefa’nın bilinen karakterinden yola çıkılarak günümüze uyarlanıyor.

Ekip de şöhretli

Haluk Bilginer, Meryem Uzerli, Serkan Keskin, Musa Uzunlar, Meriç Aral, Hakan Boyav, Cem Cücenoğlu. Hepsi başrol kadar önemli. Senaryo, Kerem Deren ve Pınar Bulut ikilisine ait. Yönetmen ise Onur Ünlü.

Hem film hem dizi

Haberin Devamı

Merak ettiğim konu şu; iki büyük proje. Hazırlanması, role uyum sağlamak vs. bir zaman istemez mi? Koca ‘Fatih’ dizisi. Diğeri, önemli bir romanın her daim bir oyuncunun oynamak için can atacağı bir karakteri; Cingöz Recai. Kenan İmirzalıoğlu uzun zamandır yoktu. Epey bir enerji biriktirdi, şimdi bunu oyunculuk olarak bizlere sunma zamanı. Herhalde durum budur.

‘Kız Meselesi’ ve Elçin Sangu

Sektörün ‘kıymetli’ oyuncularından Elçin Sangu da ‘bir dizi ve bir film’le geliyor. Kanal D’yle dizi projesi var. Film daha net anladığım. Adı sanı belli olmuş; ‘Kız Meselesi.’ Senaryosu Murat Menteş’e ait. Yaz sonuna doğru çekilmesi planlanıyor. Yönetmen olarak şimdilik Yüksel Aksu’nun ismi geçiyor.

BeIN Sports’da tedirgin bekleyiş

Maç yayınlarında bir gariplik vardı. Gerekli, gereksiz tekrarlar. Böyle hiç olmamıştı. Kulağıma gelen bilgiler, sanki ekrana yansıyan karmaşanın kendisi... “Yeni patronlar genelde Türkiye’de yoklar. Sezonun bitmesini bekliyorlar. Haziran ayında her alanda radikal değişikliğe gidecekler.” Kanalda tedirginlik kol geziyormuş. Yine duyduğum, maç yayınlarını Fransızlar denetliyor. Fransızların yakın plan ve tekrar merakını biliyorum. Sanırım bu ‘yeni düzende’ yönetmenler kadar biz izleyiciler, maç izleme konusunda epey ter atacağız. Taze bir örnek Celtavigo-M. United UEFA Avrupa Ligi yarı final maçının ilk ayağı, TRT 1’de yayınlandı. Tekrar pozisyon yerleşimi nasıl oluyor görmek için bir daha izlenebilir!