Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Toplumun milli, manevi değerlerine ve genel ahlaka aykırı haller gündüz kuşağının vazgeçilmezidir. Hem şikayet edilir hem de acayip izlenir. Beyaz TV’de ‘Nur Viral’le Hayatta Her Şey Var’ programında evlilik terapisti Selin Karacehennem’le işlenen konular, RTÜK tarafından cezalandırılmış. Adını vermeyen izleyicilerin evlilik ve cinsellik üzerine sorular sorması sebebiyle... Onlardan biri şöyle: Eşi, komşusunun karısıyla birlikte olmuş. Hem de adam kahve almak için bakkala gittiği sırada...

CİNSELLİK OLUNCA CIZZZ
Hatta bir de çocuk doğmuş o hızlı ilişkiden. Bunu da kadına bizzat olayı yaşayan (!) komşusu anlatmış, ‘itiraf’ niyetine... “Kocanız yoksa yanınızda, birbirinizin evine gitmemeli” diye noktayı koydu Selin Hanım. Eşiyle cinsel soğukluk var telefondaki izleyicinin. Adamı tuvalette yakalamış iki defa. Selin Hanım, “Yüzde 99 böyle yapıyorlar” diyor. ‘Tuvallette oluyorsa, dışarıda yapmıyorlar’, saptama böyle... Pratik hayatı biliyor, bunca yıllık evlilik terapisti. Bu arada adam fena çapkınmış, binadaki bir kadına içecek ısmarlamış (!). Ayrıntıda bunu da öğreniyoruz. RTÜK’e yoğun şikayet gelmiş bu iki programla ilgili, onlar da cezayı basmış!

Haberin Devamı

‘İlgiye teşekkür ederim’
Program üç gün yayınlanmadı. Nur Viral; “Göstermiş olduğunuz ilgiden ve destek mesajlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Vallahi ağlayacağım” dedi. ‘Rahatsız olmayanlar’ı böylece anlamış olduk. Mesele, ‘gerçeğin şovu’ durumunda düğümleniyor. Sonuçta ‘mahrem’ olanların anlatıldığı bir gerçeğin şovu... Ne yemek programı, ne gelin evi, ne de tatlı sert cinayetler ve DNA’ların çözümü programları... Hepsi milli ve manevi değerlerimizle fazlasıyla haşır neşir anlayacağınız! Ne olmuş Nur Hanım’ın programında? Canlandırma mı yapılmış? Aile içi cinsellik sorunları, bizim ‘aile yapımızın’ en baş sorunu değil mi? Soğuk algınlığıyla ilgili doktorlar konuşuyor, her biri ayrı bir şey söylüyor, doğruluğu her birine göre değişebiliyor. Kilo vermenin halleri, ayrı bir tartışma konusu. Bunlar sorun değil ama iş cinselliğe gelince, ‘tabular’ başlıyor ayaklanmaya... Dediğim gibi, “Gerçeğin şovu yok” dersiniz ama “O olsun, bu olmasın” deme gibi bir lüksünüz yok.