Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yılmaz Erdoğan, katıldığı programda açıklamıştı: “Önümüzdeki ay, “ ‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’ın yeni kuşağı başlıyor” diye. BKM’de ‘Yılmaz Erdoğan ve Çok Güzel Hareketler 2. Kuşak’ kasım ayında gösterime girmişti. Ekran projesi Kanal D olabilir diye yazmıştım. Şubat’ta büyük olasılık, yeni bölümleriyle Kanal D’de olacak. BKM aslında, ekranda ‘güldürünün tekeli’ de oluyor. ‘Güldür Güldür Show’, ardından ‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’. Rekabet BKM’nin kendisinde olacak yani.

YEMEKTE DEĞİLİZ
Yemek yarışmasına katılanların renkli olması, hal ve tavırlarıyla dikkat çekmesi beklenir. Bu durum, yerini ‘Ne kadar gıcık olursan, o kadar izlenir program’ anlayışına fena halde bırakmış görülüyor. Beşi birden birbirinden ‘beter’ olabilen yarışmacıları bulup, her hafta yarıştırmanın anlamı nedir? Onur Büyüktopçu’nun nezninde bu durum her hafta eleştiri alırken, sanki format icabı, etrafına tam tersini yapanlar oturtuluyor.

TRT’NİN DİZİLERİ NE YAPTI?
Özel televizyonlar, dizilerin yeni bölümlerini ancak piyasaya sürdü. TRT tabii reklam meselesi olmadığından (!) yeni dizilerini arka arkaya ekrana getirdi. Gidişatlara bir bakayım dedim. ‘Vuslat’ total izleyicide, 7 Ocak’ta yayınlanan ilk bölümüyle yüzde 4.41 almış, altıncı olmuş. Sonraki hafta, büyük bir sıçrama yapmış, yüzde 6.58 ile ikinci olmuş. Dizilerin yeni bölümleri girince, yerini buldu yüzde 4.98 ile 9’uncu sırada... Fena değil bu ortalama aslında. Dizinin AB durumu; ilk iki bölüm ikinci olmuş. Son bölüm 5’inci olarak bitirmiş. ‘Söz’ dizisinin üstüne çıkmış mesela. ‘Halka’da durum daha farklı. Total izleyicide tek tabanca oldukları hafta mesela, yüzde 5.78 almışlar. Dizilerin yeni bölümleri girince, 22 Ocak’ta birden yüzde 4.25’e kadar inmişler. 10’uncu olmuş dizi. AB’de ilk bölüm, gün ikincisi olmuş. İkinci bölümü 7’nci olmuş. Bir nebze daha iyi ama izlenme oranı düşük yine de, yüzde 3.98. ‘Halka’lı karışık işleri sevemedik. ‘Vuslat’,
konusuyla daha bir yakın gelmiş izleyiciye. Ev ahalisi ‘Halka’yı, şimdilik merakla izliyor.