Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tolga Sarıtaş’ın ‘Çukur’ dizisinin yeni bölümlerinde yer alacağı ve Çivi karakterini oynayacağı yönünde haberler çıktı. Merak ettik ve sorduk, diziden sorumlu kişilere... “Yok böyle bir durum. Ama hani olsa hiç de fena olmazdı” dediler. “Bizde sürpriz bitmez, onu belirtelim” diye kapıyı da açık bıraktılar. Yani yeni isimler her an olabilir.

VOLEYBOL MAÇI HANGİ KANALDA YAYINLANIR?

Filenin Sultanları, bu yazının yazıldığı günün akşamı final oynamış olacak. Bütün iyi dileklerim onlarla, ne olursa olsun muhteşem bir final takımı olduklarını bu elemelerde ispat ettiler. Hele Polonya maçı... Ev ahalisiyle izledik maçları. D Smart, Smart Spor verdi bir bölümünü. Bilemem ilgi ve alaka nasıl oldu... Smart Spor İspanya ligi maçlarını yayınlıyor. Polonya maçı yayın saatiyle çakışınca, Teve 2’ye kaydırmışlar anlaşılan. Bizim için sıkıntı yok. Biz alışığız böyle durumlara!
Teve 2’nin tarihine bir voleybol maçı yayını da eklenmiş oldu. Almanya ile final maçını da yayınladılar icabında. Bundan böyle voleybol maçları bu kanalda yayınlanabilir, nasıl olsa durum müsait, vazgeçilesi programlar yok. Biz sıkı takip ettik ve kanalı bulduk. Bilemedim bizim gibi, maçın hangi kanalda yayınlanacağının izini süren kaç kişi oldu? Filenin Sultanları hak ettikleri ilgiyi ekranda görüyorlar mı acaba?
Bu maçın yayın saati 22.45’ti. Tabii bizde böyle. Normal yayını 20.45. Bitiş saati 01.30 oldu. Kim oturdu bu saate kadar ya da bu durumu kabullenmek zorunda mıyız? “Ee saat farkı var ne yapalım?” mı diyeceğiz? Bu arada işin maç anlatım tarafı ev ahalisinin ilgisini çekti. “Bir kere çok iyi teknik bilgi veriyor. Maçın gidişatının resmini çiziyor yorumcu” dediler. Başak Koç, “Türkiye’de maç anlatan ilk ve tek kadın spiker” diyor kendi internet sitesinde. Sanki onun heyecanı oyunculara aksediyordu.