Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Uğurkan Erez, ‘Bugün Ne Giysem’ yarışmasında bir hikaye anlattı. Yarışmacımız hayli rüküş bir kıyafetle karşılarında. Yeri gelmişken bu giyinenlerin halini keşfetmek için ne İvana Hanım, ne Uğurkan Bey ya da sivri dilli Hakan Bey olmak gerekiyor. Yine böyle ‘muhteşem bir kıyafet’ seçimi yapmış genç yarışmacının (Sümeyye kızımız) son kararı beklediği anda Uğurkan Bey anlattı: “Deniz Akkaya’yı bilirsin. Ben bir yarışma yapıyordum. Bu yarışmada Deniz Akkaya da var. İş bitmişti, dereceye girememişti. Haylaz bir talebeydi. Geldi yanıma ‘Uğurkan Ağabey, ben manken olamak istiyorum’ dedi. Ben de ‘Deniz senden hiçbir şey olmaz, manken falan olmaz’ dedim.”

Haberin Devamı

“DENiZ SENDEN BiR ŞEY OLMAZ”


Deniz Akkaya o zamanlar 16-17 yaşındaymış ve de daha estetik olmamış, bunun da konuşma sırasında altıni çizdiler. Erez, yıllar sonra durumun değiştiğini şöyle anlattı: “Neşe Erberk defileme almam için kızları gösteriyor. ‘Bu ne hoş kız’ dedim birisine. ‘Bana böyle böyle demiştiniz işte ben o Deniz Akkaya’yım’ dedi.”


O gün bugündür Deniz Akkaya, Uğurkan Erez’ in vazgeçilmez ismi olmuş. Bir de hikayeyi Deniz Akkaya’ dan dinlemek lazım. Onu da artık Saba Tümer programına konuk alır, anlattırır!


DARÜŞŞAFAKA SANKi EMMY ÖDÜLÜ VERiYOR

Darüşşafaka Eğitim Kurumları Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında televizyon ödülleri verildi. Hem de 20 dalda. Bir eğitim kurumunun bu kadar televizyonla içli dışlı olması; şenliği ve okulu, bir nevi Emmy ödülleri havasına sokmuş. Dile kolay 20 dal...

KÜRTAJI ERKEKLERiN KONUŞMASI

‘Basın Kulübü’ nde dört erkek gazeteci vardı. Kürtaj gündeme gelince erkeklerin kadınların derdine ortak olması kaçınılmaz oldu. Ama bir garip oluyor. Hele ayrıntılara girince. Sanki ‘kendi doğuruyormuş’ gibi içten ve samimiydiler!

REHBERiM

BİR KÜRTAJ FİLMİ

Hani tam da bizdeki suni kürtaj tartışmasının üzerine cuk oturan bir film.
D Smart’ı olanlar mutlaka izlemeli. Konunun işlenişiyle, oyunculuklarla kaçırılmaması gereken bir film ‘4 Ay, 3 Hafta, 2 Gün’. Sosyalizmin son dönemlerinin hüküm sürdüğü Romanya’dayız. Öğrenci Otilia ve Gabita, aynı zamanda da oda arkadaşıdır. Gabita’nın hamile olduğunu öğrenmesiyle büyük bir sorunla karşı karşıya kalacaklardır. Çünkü Romanya’da kürtaj yasaktır. Fakat her yasağın kendisine bir de ’yasak delici’ alternatif bir sistem yarattığı düşünülürse buna da bir çözüm vardır. Kürtaj, yasal olmayan yollardan yapılacaktır. 2007 Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye Ödülü alan film, ‘Romen sinemasının rönesansı’ olarak nitelendiriliyor. (SİNEFEST / 21.30)

Haberin Devamı

MEDENİYETLER KOROSU
Medeniyetler arasında diyalog, kültürler arasında diyalog... Bilmem ne kadarı samimi ya da içten... Ama Antakya’dakinin eskilere dayandığı kesin. Antakya Medeniyetler Korosu’nun konseri bu anlamda önemli. (TRT MÜZİK / 21.30)

NOT DEFTERiMDEN

SABAHIN KRALI
90’lı yılların sonunda sabahları gazete okumanın üzerine mizahı katan bir isim olarak Metin Uca çok konuşuldu. Benzeri de bir daha olmadı galiba.


O REKLAMIN YILLARI
‘Aganigi’ 1999 yılının flaş reklam sloganıydı. Ali Taran reklamlarından.

Haberin Devamı


ONLARIN MUHABBETLERİ PEK REVAÇTA
Alişan ile Küçük Onur birbirleriyle uğraşıyorlarmış. Suavi’nin albüm tanıtımında birbirlerine taş atmışlar.


ÜNLÜ HEYKELTIRAŞ YARIŞMA SORUSU OLUNCA
İlhan Koman sorulmuş ‘Şans Kapıyı Çalınca’ yarışmasında. O zaman konusu geçmiş. Ben de şöyle yazmışım: “Para karşılığı tanımadığımız sanatçılarla üzerine para verip tanıdığımız sanatçılar var.”


GEZMEDİĞİ KANAL KALMAMIŞ
Yasemin Yalçın’ın ‘Yasemince’si 90’lı yılların transfer yıldızlarından. Show TV, ATV, Kanal 6, Kanal D ve TRT’nin ‘Bir Başka Gece’si içinde yer alan bölümleri... Son olarak Star’a geçmiş. Yıl 1999. Şimdi?