Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

'Diriliş Ertuğrul'un yeni sezon ilk bölümünden önce yapımcı Mehmet Bozdağ, canlı yayındaydı. Dört yılın sonunda, Söğüt hikayesini anlattıklarını, diziyi, üç sezon olarak tasarladıklarını ve hikayenin başarısının süreyi bugünlere kadar getirdiğini söyledi. Ahmet Sami Arslan, “İstanbul’un fethi var mı aklınızda?” diye sordu. ‘Dizi, Fatih’e kadar gider mi?’ durumu... Yanıt şöyle oldu: “Nereye kadar gideriz, aklımda bir şey yok, konsantre olduğumuz alan ‘Diriliş Ertuğrul’un serüvenine devam etmesi...” Şöyle “Yok, biz diziyi kuruluşta bitireceğiz” gibi kesin bir cümle gelmedi. Belli olmaz, Fatih’e kadar gidebilir.

Haberin Devamı

EN ÇOK TIKLANAN DİZİLER

‘DİRİLİŞ ERTUĞRUL’ FATİH’E GİDER Mİ

Sosyal medyada, dünyada en çok paylaşılan dizilerle ilgili her ay rapor hazırlanır (Social Wit List)... Ekim ayında en çok paylaşılan dizi ve programların listesi belli oldu. İlk 10’da iki Türk projesi var: ‘Ağlama Anne’, sekizinci sırada... 26 bin tıklama olmuş. 10’uncu sırada ise ‘Bir Litre Gözyaşı’ bulunuyor, 19 bin tıklanmayla... Dizi, bizim ‘reyting’ sıralamamızda henüz istenen noktaya gelmedi. Sosyal medyada dünya listesine girmesi ilginç olmuş.

34 MİLYON KERE İZLENDİ

İspanya’da ‘Concert Radio 3’ canlı müzik programı, 20’nci yılını kutlamıştı, ben de bir yazı yazmıştım, ‘Bizde böyle bir program var mı?’ diye... TRT Müzik Koordinatörü Dr. Süleyman Bektaş’tan yanıt geldi: “Bizde, tam da sizin dediğiniz şekilde iki program var. YouTube üzerinde çok tıklanma almış genç isimlere büyük stüdyoda performans şansı veren ‘Genç Sahne’ ve ‘Hayde’ programı...” İzledim. İlk konuk Nahide Babaşlı, Azerbaycan’dan gelmiş, 34 milyona ulaşan tıklanması var. ‘Hayde’, bir Karadeniz müziği esintisi... Programı Grup İmera’nın solisti Merve Yavuz ile TRT kökenli Ünal Sofuoğlu sunuyor ve söylüyor. Hayranları çok... Biz de buradan duyurmuş olduk. Gelelim ‘İspanya’daki gibi mi?’ olayına... Bir kere 20 yılını dolduracaklar, bu şart. İkincisi ise yelpazesi ne kadar geniş olacak bu programların?