Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bugüne kadar yapılmış diziler içinde en çok konuk oyuncu barındıran dizi oldu ‘Hekimoğlu’ son bölüm. Yani özetle son bölümü, konuk oyuncular oynadı.
“Bu ülkede ne kadar çok oyuncu varmış!” demenin bir başka yolu. Hemen hepsi profesyonel. Yani sahneleri ve kamera önünü bilen isimler.
Murat Kılıç mesela ödüllü... 15’inci Altın Koza’da ‘En İyi Erkek Oyuncu’ oldu. Ebru Ünlü ‘Söz’ dizisinde Şükran karakterinden tanıyoruz. Aslıhan Çokbaşaran ilk Türk-Rus ortak yapım ‘Yasemin’de oynadı. Erdem Şenocak, Seyyar Sahne’nin kurucularından... Oğuz Atay’ın romanından oyunlaştırılan ‘Tehlikeli Oyunlar’ daki performansı konuşuluyor. Yıldırım Şimşek Ankara Sanat Tiyatrosu çıkışlı bir oyuncu. ‘Çarpışma’ dizisindeki Ömer karakteri, Kerem’in babası yani oradan hatırlarsınız. ‘İşte Benim Stilim’ ile bir başka ekran hikayesinde bilinen ikizler Selin ve Aylin Ençok. Sezer Arıçay ‘Pis Yedili’den hatırlıyoruz.
Tiyatroya da devam. Hande Acarel de tiyatrocu ‘Deli Kadın Hikayeleri’nde rol aldı. Yani bu dizinin ufak rollerinde değil; epey bir zaman diliminde oyunculuklarını gösteren isimler. Yine de bu bir pazar yeri, dizi pazarı.

Haberin Devamı

ESNAF HER KANALA GÖRE

Konuşanlar esnaf... Her kanalın ‘meşrebine göre’ değişiyor. Konumuz esnafa verilecek olan hibe. TRT ve atv’nin ‘esnafı’ mutlu. Hatta, “Vermese de olur canımız feda” diyen de vardı atv’de. Konuşanlar esnaf... Her kanalın ‘meşrebine göre’ değişiyor. Konumuz esnafa verilecek olan hibe. TRT ve atv’nin ‘esnafı’ mutlu. Hatta, “Vermese de olur canımız feda” diyen de vardı atv’de. Kanal D her iki görüşten örneklere yer vermiş. FOX’ta “3 bin TL yardım mı olur?”, “Şaka gibi” diyen esnaf. Sonuçta öyle ya da böyle salgın esnafı vurdu, nokta! “İki kuruş girdi” diyenle “Yetmez bu” diyen ortak bir noktada buluşuyor; “Çok zordayız...”