‘Hayat Şarkısı’ dizisinin son bölümünde Hülya’nın çocukluğuna gidiliyor. Hülya evden kaçıyor. Okulda yasaklı şiir okuduğu için öğretmeni annesine şikayet etmiş,
o da “Jandarma seni alacak, hapise tıkacak” diye korkutmuş... Hülya ormanda ağaç kütüğünün üzerine çıkarak, ablası Melek ve arkadaşına şiiri okuyor; “Dünyayı çocuklara verelim / Kocaman bir elma gibi verelim sıcacık bir ekmek somunu gibi / Hiç değilse bir günlüğüne doysunlar / Bir günlük de olsa öğrensin dünya arkadaşlığı / Çocuklar dünyayı alacak elimizden / Ölümsüz ağaçlar dikecek” (Nazım Hikmet) Melek küçükken devrimci, büyüdükçe ‘kapitalist’ oluyor dizide...
HER ZAMAN KOLA İÇİLMEZ!
‘Tadını çıkaaar’ diyor kola reklamı. Ardından “Şimdi ölümüm bütün hayatımı anlamlı kılacak” diye başlayan ‘Poyraz Karayel’de Sefer’in vedası giriyor. Ev ahalisi pek anlamlı buldu bu reklam ve Sefer ilişkisini! Sefer tadını çıkaracaktır da bunun için kolaya mı ihtiyacı var? Ya da alay eder gibi mi algılamak lazım?
Helal olsun
Sefer gibi çok önemli bir karakteri “Zamanı geldi aramızdan ayrılması lazım” diyerek öldüren ‘Poyraz Karayel’ şu mesajı verdi; bir dizi kendine güveniyorsa kahramanını da öldürür... Helal olsun diyorum kendilerine. Yoksa ne olacak küçük bir oyunla diriltebilirlerdi!
ÇOCUKLARIN ‘SURVIVOR’I
Şırnak Beytüşşebap’da Günyüzü Köyü’nde küçük bir kız “Televizyonlarda filan görüyoruz biz de etkileniyoruz” diyor. ATV Ana Haber’de gördüm.
Habertürk’de ‘Habertürk Manşet’ programında, Cansel’in ölümünden hareketle ‘tacize uğrayan çocuk’ konusu işlendi. Ev ahalisi ‘Kırgın Çiçekler’ dizisindeki tacizci babayı hatırlattı. Karakterimiz içeri giriyor çıkıyor, tacize devam ediyor. Son bölümde Eylül’ü yine taciz etti.
34 bölüm oldu Kemal karakteri dizinin ‘reyting unsuru’ olarak varlığını sürdürüyor. Varlık sebebi Eylül’e taciz.
Mesude karakteri yani anne de tüm olan bitenlerden ‘görmedim duymadım’la bir başka bilinçaltı çalışması yapıyor.