Kanal D’deki ‘Yalan Dünya’da Servet Hanım’ın sular seller gibi İtalyanca konuşmasına güldük. Kanapede uyuklarken eli kumandada, İtalyan kanalına gidiyor ve bilinçaltı bu lisana hazır hale geliyordu.
Tesadüf, TNT’de tekrarlar ekrana gelen ‘Türk Malı’ dizisinin bir bölümüne denk geldim. Kuzu Ailesi’nin komşuları Gökhan ve eşi Seval evlerine aldıkları Bulgar hizmetçinin mafya elemanı olduğundan haberdar değiller. Ne zaman evleri mafya tarafından basılır, durum anlaşılır. Adamlar Bulgarca konuşur aralarında. Gökhan durumu kurtarmak için birden Bulgarca konuşmaya başlar. Seval şaşırır. Gökhan, ‘bilmeden konuştuğunu’ söyler. Bu ne tesadüf mü desem?
BiR KANALIN HABER SESi BiR BAŞKA KANALDA
Samanyolu Haber’in ‘haber sesi’... Yıllardır kanalın haberlerine bu ses hayat veriyor: Özkan Esendemir. Kanalın perforelerini de yapan Esendemir’in sesi, baktım TRT’de. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nu TRT yayınlıyor. Tanıtımı yaptı. Komşu kanala yardım durumu galiba.
ÜNİVERSİTEDE ASAYİŞ BERKEMAL
Habertürk’te İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Yunus Söylet vardı. Balçiçek İlter’in konuğu oldu. Okulun hali konuşuldu. Üniversitedeki güvenlik önlemleri başlıklardan biriydi. Altbaşlığında sivil polisleri sordu Pamir.
Rektör Söylet, “Sivil polisler var, ama çok ciddi söylüyorum bilmiyorum. Herhalde hiçbirini ben tanımıyorum diye düşünüyorum. Şüphelendiklerim var ama... (Espri yani ve nitekim gülüyor hocamız) Bu işle ilgili rektör yardımcılarım var.”
Balçiçek İlter şaşırdı, “Sizden izin almadan giremezler, sayıları bellidir değil mi?” diye sordu. “Gayet tabii” dedi Rektör Söylet ve ekledi: “Hiç merak etmedim.”
Sonuca bakıyor Prof. Söylet; özgürlükle güvenlik dengesini koruyabildiklerini sözlerine ekliyor. Yani İstanbul Üniversitesi’nde asayiş berkemal.
REHBERiMSERTAB YENİ ALBÜMÜNÜ ANLATIYOR
Yekta Kopan’ın ‘Gece Gündüz’de bugünkü konuğu, Türk sanat müziği albümü çıkaran Sertab Erener; ‘Ey Şuh-i Sertab’ adlı albüm nasıl? Alanım değil bu tarz müzik, ama ekşisözlük’te bu işlerden anlayan bir arkadaşımızın her parça için küçük küçük yorumlarının yer aldığı yazıyı okudum. Bazı eserlerin yorumunda prozodi (genel anlamda şiir hecesinin müzik hecesine - notasına - uyması) sorunu olduğunu ama Erener’in bağırmadan (ki sever bağırmayı) şarkıları ziyan etmeden seslendirdiğini söylüyor. Sazların icraları ile ilgili olarak “Çok güzel, temiz çalınmış” yorumunu yapmış. “Kayıt dengesi yerinde” diyor. (NTV / 18.30)