Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dizinin adı hâlâ net değil. ‘Kod Adı Aras’ olarak hep dolaştı. Duyduğum, senarist şimdilik ‘kod adı’ içeriğini yazıyormuş. Yoksa dizinin adında ‘Kod Adı’ geçmiyormuş.
Hikaye İstanbul’un bir mahallesinde başlıyor. Sakat bir mahalle. Aras (Aras Bulut İynemli) burada doğuyor, yaşıyor ve kaçıyor. Kendisi ne ilginçtir ki böyle bir ortamdan ‘rockçı’ olarak çıkıyor. Grubu var ve müzik yapıyor. Sonra yurt dışına gidiyor ve Sena’yla (Dilan Çiçek Deniz) tanışıyor. Aradan geçen yıllar onları İstanbul’da bir başka sürprizin ve hikayenin içine atıyor. Bu kadar bilgi yeter, çünkü ayrıntılara
girmemem konusunda söz verdim.

Haberin Devamı

Hangi rock’çıya benzeyecek?

Merak ettiğim konu, benim de ilgi alanım olan ‘rock grubu’ işiydi. Öğrendiğim kadarıyla müzisyenlik ilk birkaç bölüm geri planda olacak. Sonrasında müziğinin öne çıkarılması düşünülüyor. Aras Bulut İynemli ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’de Mete karakteriyle bu işi iyi kıvırmıştı. Hafif Erol Büyükburç havalarında, okul orkestrasının solisti olarak söylediği şarkılar, izlenme rekoru kırmıştı. ‘İyi Düşün Taşın’, ‘Ağlaya Ağlaya’ ve ‘Boğaz Yolunda’ gibi parçalar mesela... Bugünün Aras’ı nasıl bir tarzı benimser? Duman grubunun solisti sevgili Kaan Tangöze’nin duruşu, İynemli’ye ‘cuk’ oturuyor. Hatta bu grubun şarkılarından biri Aras tarafından yorumlanırsa, hoş bir sürpriz de olabilir.

‘Bodrum Masalı’nda parladı

Dilan Çiçek Deniz, ‘Bodrum Masalı’nda parladı. ABD’de ‘The American Academy of Dramatic Arts’ta iki ay oyunculuk eğitim alacağı yazıldı. Sonra burada silikon yaptırdığı duyuruldu. Bu iki başlık yan yana geldi ve aklıma ‘Ters bir pazarlama mantığı var mı?’ sorusunu getirdi. Bu dizi, aslında genç ismin oyunculuğunu da bizlere test ettirmiş olacak. Duyduğum, senaryo konusunda oyuncularla uzun bir konuşma yapılacakmış. Kim, neyi, ne kadar anlamış, ekranda göreceğiz tabii ki.

‘EVLENDİRİRSEM ŞAŞIRMAYIN!’

Esra Erol, yeni dönemdeki ilk programında işareti verdi; “Arada ben birilerini evlendirmeye kalkarsam şaşırmayın, 10 yıllık alışkanlık var.” Aslında kendi bekar arkadaşlarına gönderme yaparken, sezonda neler olabileceğinin de sinyaliydi. Nitekim ilk programda “Caner’le Berke Ne Olacak?” diye sordular (!)

Haberin Devamı

SKORA GÖRE YORUM

Sırbistan-Türkiye maçında durum 21-13... Aleyhimize yorum: “Sırbistan çok tecrübeli takım. Hepsi tecrübeli.” Farkı dört sayıya indirdik: “Ne olduğunu anlamadılar. Akın akın gelmeye devam ediyoruz.” Yine öne geçiyorlar: “Sırbistan, şampiyon adaylarından biri. Hazırlık maçlarında kim geldiyse önüne, süpürdü.” NTV Spor’da skora göre yorumdan bir demet.