Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

2019’da, yeni dizilerimizle tanışacağız. “İyi insan olmak için çıkılan aşk yolculuğunun serüveni üzerine kurgulanmış olup, tüm karakterlerinin sana ait hallerini İbni Arabi’nin Satranc-ı Urefa oyunuyla anlatıyor” cümlesi ‘Vuslat’ tanıtımından. Kadir Doğulu, Devrim Özkan, Mehmet Özgür ve Ümit Kantarcılar başrollerde. Bir de polisiye dizi sunuyor TRT 1 ‘Halka’ adında... Serkan Çayoğlu, Hande Erçel, Nazan Kesal, Ahmet Mümtaz Taylan, Kaan Yıldırım ve Hazal Subaşı var. Tanıtımlarda Erçel’in olgunluk dönemini yakaladığı izlenimi oldu (ki her daim mesafeli olmuşumdur oyunculuğuna). Aksiyonu yerinde, sürpriz yapabilir.
Uzun aradan sonra
‘Kardeş Çocukları’nda Mehmet Aslantuğ ünlü aktivist profesör rolünde. Ayça Bingöl (Ümran) ve Nur Fettahoğlu’nun (Umay) performansları merak konusu. Ağır dram kokuyor. En çok dedikodusu yapılan dizi ‘Vurgun’. Erkan Petekkaya’nın içki üzerine çeşitlemeleri dizinin reklamına yoruldu. “Tanıtıma yardımcı olmadı” diyemeyiz. Deniz Çakır her daim beğendiğim bir oyuncu. Emre Kınay da var. FOX’un iddialı dizisi olur diyorum.
Bu ikili merak konusu
Barış Arduç ve Burcu Biricik ‘Kuzgun’da... Tanıtım etkili, büyük orkestra müziğiyle sunuldu. Bıçak sırtında bir dizi. Beklenti büyük ister istemez.
Yabancı dizi uyarlanır
Konunun uzmanı Med Yapım. Ekip bile hazır tak devreye giriyor. ‘This Is Us’ yerli hali ‘Hayat Gibi’... Songül Öden, Celil Nalçakan, Birkan Sokullu, İrem Sak Olgun Toker diye gidiyor ekip. Kore kadar Amerikan yapımı işleri de kotarıyorlar (Bakınız: Umutsuz Ev Kadınları).
Kıralım zincirleri
Uğur Yücel, ‘Nefes Nefese’ ve ‘Familya’da, Hande Doğandemir de ‘Can Kırıkları’nda beklediğini bulamadı. İki isim için önemli olmalı ‘Masal Çiçeği’...
Görseliyle...
Görüntüleri etkili olacak bir ‘vatan-millet’ dizisi ‘Nöbet’... Pana Film ve Necati Şaşmaz imzalı. Aksiyonu şu an ekranda olanların çok üzerinde...