Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ece Üner, uzun zamandır yoktu. Birden Habertürk’te karşımıza çıktı. Hamileydi, sonrasında doğum izni yaptı ve ardından ekrandan uzak kaldı. Merak ettim, sordum.

ECE ÜNER  DÖNDÜ
Eşi de meslektaşı Deniz Bayramoğlu CNN Türk’te. Bir kız çocukları olmuş, adı Güneş. Şimdi yedi aylık. Küçük Güneş kıvama gelince, Ece Üner de işe koyulmuş. Şimdi pazartesi gününden perşembeye kadar ‘Ece Üner ile 1 Gün’ü sunuyor. “O saat dilimini ‘canlı gaste’ kıvamında, hareketli günü damıtarak verebileceğimiz, manşet atabileceğimiz daha tavırlı ve iddialı bir yer yapmak istedik”leyayın anlayışlarını özetliyor Üner. Program23.00’te yayınlanıyor. Biz onu ‘tartışma programlarından’ tanıyoruz. Üner, “Şimdilik tartışma programı konuşmadık” diyor.

Haberin Devamı

ÖZDEM, TÜM HABER KANALLARINI GEZDİ

Gülay Özdem, kendi başına hani derler ya, ‘iletişim fakültelerinde incelenmesi’ gereken isimler listesinde yer alabilecek kıvama geldi. Radyodan televizyona, televizyonun kendi içinde eğlence, yarışma ve haber gibi geniş yelpazede bulunan, deyim yerindeyse, gezmedik kanal bırakmayan ve hâlâ aranan bir isim. Hesabıma göre şimdi 13’üncü kanalı CNN Türk’te. Çok kanal gezmenin ‘orada tutmadı’ hikayesi, bir süre sonra ‘galiba çok tuttuğu için

arıyorlar’a dönüşüyor. 2012 yılında FOX’ta başladığında, kanalın haber kaptanı Doğan Şentürk’e sormuştum. Gece Fox Ana Haber Bülteni’nin tekrarlarını yayınladıklarında, yüzde 16 sharelere ulaştıklarını söylemişti. Gece haberlerinin hatrı sayılır bir izleyici kitlesi olduğunu gördüklerini “Erkeklerin yanı sıra, yadsınamaz bir kadın izleyicisi de var Gülay’ın” diye de eklemişti.

İzlenme oranları arttı

Program CNN Türk’te ikinci haftaya giriyor. “Acayip bir sıçrama oldu” bilgisi geldi. Yani CNN Türk’ün sabah kuşağına iyi oturdu. Uzun süre işsizdi Özdem. Tüm bunlara rağmen bilinir olması, ‘çekici akılda, kalıcı’ (neden CNN Türk’e geldiği sorusuna verilen cevaptan) olmayı hâlâ kaybetmemiş olması, bunun tekrar edilmesi önemli.

FİLMİ BEŞ HAFTADA, DİZİSİ ALTI GÜNDE

Dizilerin uzunluğu ve çekim şartlarının zorluğu, artık bizde sektörün vazgeçilmezi oldu! Alışmak değil, bunun değişmesi adına dile getiriyorum. Son örnek ‘Şevkat Yerimdar’dan. Film olarak çekildi. Çekim süresi beş hafta, süresi 105 dakika. Dizisi çekiliyor. Süresi 140 dakika civarında. Peki kaç günde çekiliyor? Altı günde. Bu ne bir, ne iki, ne üç... Gittiği yere kadar bu düzende çekilecek proje. Dayanılacak iş mi?