Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Karadayı’ dizisi final yaptı. “Efsane dizi final yaptı” yazmışlar. Yine ‘Medcezir’
final yaptı, ‘internet ortamı yıkıldı’ diye haberler var.
İki durum var; ya millet çene yarıştırmaktan dizi izlemiyor ya da artık izleyici o kadar bölündü ki, ancak bu kadar oluyor. ‘Asmalı Konak’ final yaptığında Milliyet’in 18 Haziran (ne tesadüf!) 2003 yılındaki manşeti şöyle:
“100 kişiden 80’i Asmalı Konak’ı izledi.” Fotoğraflarda çoluk çocuk toplanmış, diziyi izleyen vatandaşlar tatil mekanlarında çay bahçelerinde ekran başında.
Peki iki dizi için böyle haberler var mı?

En fazla 15 kişi
‘Karadayı’nın finalini yaklaşık 100 kişiden 17 kişi izlemiş. ‘Medcezir’iyse ortalama 100 kişiden 15’i izlemiş. Seyirci bölündü ve seçenek çok. ‘Efsane’lerin finali bu kadar oluyor.

Haberin Devamı

HADİ BAKALIM ‘BEŞ KARDEŞ’

Özetle ‘Beş Kardeş’ dizisini ‘Gezi’ kitlesi seviyor. ‘Absürd’ esprileri hakkıyla yapan bir dizimiz yok (eh biraz ‘Kertenkele’). ‘Aman yine reyting kurbanı olmasın’ diye internet ortamında paylaşımlar var. Kardeşim örgütlenin, reyting evlerini ele geçirin, oturun kumandanın başına o zaman!
Hatçe Teyzem izlemez, ‘Kurtlar Vadisi’ gençliği izlemez, ‘Nizama Adanmış’ların gençleri hiç izlemez, ‘Kiraz Mevsimi’ kızlarından umutlanmayın.
Geriye ‘ekşi’ takımı kalıyor!

Gerçekleri görelim sonra da “Ama bu dizimize sahip çıkacağız” diyelim.

Gidip gidip geliyor hali
Yeni bölüm izlenimi; sanki ‘romantik duygusal’ sahneler biraz ham. Komik serüvenlerin içinde birden frene basıyormuş hissi uyandırıyor. Ayşen Gruda’yla Köksal Engür daha çok devrede olmalı. Acayip renk katacaklarını düşünüyorum.

Orhan Pamuk göndermesi
Dizide, ‘Nazım’a matbaa makinesi aldıklarını zannediyorlar. Kalpazanların da para basma makinesi eve getirdikleri.
‘Sait’ “Bizde bu şans varken, gidip Orhan Pamuk basan makine alacak
halimiz yok” diyor. ‘Nazım’:
“Öyle deme abi Orhan Pamuk da para basıyor...”
Artık kim nereden nereye çekerse!