Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Şevket Uğurluer, 81 yaşında aramızdan ayrıldı. Derler ya, ‘Bu kuşak bilmez’ yıllarının son isimlerinden... ‘Anılarla Müzik’le belki daha geniş kitle tanıdı onu TRT’de... 1964 yılı biterken şöyle bir haber, “1965’e bu orkestralarla gireceğiz.” Hilton’da İsmet Sıral, aynı otelin Roof’unda Şerif Yüzbaşıoğlu, Kulüp Reşat’ta Kanat Gür, Çatı’da İlham Gencer, Kulüp 12’de Şevket Uğuruler ve arkadaşları...
İşte o kuşağın son temsilcilerinden...

Bu programlar yapılabilir mi?
Müzik kanalları var, sabah akşam müzik... Hatta TRT Müzik’te türkü ve Türk sanat müziğinin çeşitli örnekleri var. Ama nasıl denir, “O ruh yok...” Şevket Uğurluer, TRT’de ‘Anılarla Müzik’ programını hazırlarken ekranda neler varmış?
2003 yılında hiç de öyle uzak bir zaman öncesi değil. TV8’de ‘Yorumsuz’ müzik programı vardı, Burhan Şeşen’in sunduğu. ‘Bir Başka Gece’ eğlence dünyamızın aynasıydı. Beyaz Show’un en iyi müzik günleriydi mesela. CNBC-e kanalı vardı ve orada geceleri çok güzel konserler olurdu. MFÖ, Atv’ye şov programı hazırlardı. Sonra bir marka olan CNN Türk’te ‘Frekans’ vardı sevgili Şafak Ongan'ın sunduğu...

EKRANDA BİR ZAMANLAR MÜZİK VARDI
Ekranda ‘şov’ programı ve ‘müzik programı’ yok. Olsa seyredilir mi? Şimdilik, hayır. İzleyici kitlesi de değişti. Çekirdek çitleyerek entrikalardan bir demet izlemeyi tercih ediyor. Ya da seçilen ‘denekler’ böyle!

Haberin Devamı

Hangi entrika daha güzel?
Evet laf rahmetli Uğurluer’den entrikalı dizilere geldi ekranda... Ev ahalisi şöyle bir ‘her türlü durumun mevcut olduğu dizilerde bir gezinti yaptı iki gün... ‘Kardeş Çocukları’nın yanı başında ‘Zengin Yoksul’ pazar akşamı... Pazartesi ‘Zalim İstanbul’ ve ‘Yasak Elma’... ‘Yasak Elma’yı eskiden beri takip ederler. Fakat son bölüm o ‘mizah’ anlayışından uzaklaştı ve ‘dram sosuna’ battılar. Pek hoşlaşmadı bizimkiler. Yeni keşif ‘Zalim İstanbul’... “Neyi beğendiniz?” diye sordum. “Entrikayı iyi yapıyorlar, örneklerinden daha iyi” dediler. ‘Kardeş Çocukları’ için “İdare eder”, ‘Zengin ve Yoksul’ için, “Bu dörtlü içinde en zayıf halka” yorumunu yaptılar.