Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ben ilk defa duydum. D Smart platformunun Moviesmart Platin sinema kanalında geçen cuma akşamı, başrolünü ve yönetmenliğini Kevin Costner’ın yaptığı ‘Haberci’ filmi, ekranda bir yazı ve anons eşliğinde başladı; “Az sonra yayınlanacak film yayın ilkeleri gereği izleyeceğiniz saate uy-gun hale getirilmiştir...”
RTÜK kanunları gereği şiddet, kan ve öpüşme sahnelerinin yoğun olduğu filmlerle ilgili “ceza yer” başlıkları bu yola itiyor kanalları. Paralı da olsa böyle. Çünkü hazırlanan kanunda ayrım yok. Böyle olunca ortaya garip bir durum çıkıyor.
D Smart bu anonsla abonelerine ‘nasıl bir film izleyeceklerini’ duyurmuş olduğunu söylüyor.
Saat 24.00’ten sonra da “Bu film orijinal kurgusuna sadık kalınarak yayınlanıyor” anonsu geçiyorlarmış. Her ikisi de garip aslında. Film işte, koyarsın işaretini yayınlarsın. Neyse bunlarda değişecek ve gelişecek diye düşünüyorum canım Türkiye’mde.

Haberin Devamı

ERGENEKON HAKiMi; “AHHH DELiL AHHH”

Ergenekon davasında uzun süreli tutukluluklara itiraz eden hakim Köksal Şengün...
Sonra ne oldu? Görevden alındı.
Bilemem bugüne kadar kendisine ne olup bittiğini soran oldu mu? Artı 1 TV kanalında ‘Canlı Gaste’de Can Dündar sordu kendisine. Programda yeniden yargılanma konuşulmaya başlamıştı. “Bu insanlara ‘Beş yıl yattın, hadi bu kadar’ diyeceksiniz. Bu kadar ucuz mu insan?” diye isyan ediyordu Şengün.
“Sadece vicdan kanaati değil bu iş. Ana unsur delildir. Vicdani kanaat en son” diyerek çok şeyi anlatıyordu Şengün. Delillerin karartılması...
Can Dündar; “Yok muydu vicdan kanaati?” diye sordu. Köksal, “Ahhh delil ahhh...”

FiRMAYI BULDU AMA GÖRÜNTÜLEYEMEDi

EKRANDA UYARI; “FiLMi UYGUN HALE GETiRDiK”

Yazılı basınla görsel basın arasındaki fark ve haksızlık, aslında bu haber örneğiyle ortaya çıktı; Kanal D Ana Haber Bülteni’nin Suriye’ye silah taşıdığı öne sürülen tır haberi.
Ana Haber’de muhabir arkadaşımız başarılı bir işe imza atmış ve tırın bağlı olduğu şirketin yerini bulmuş. Haberini yaptı; “O esrarengiz tır Anakara’dan işte bu firmadan kiralanmış.”
Kamera firmanın girişini gösteriyor. Firmanın adı buzlu. Yeri bulunmuş ama, kendisi görüntülenememiş oluyor. Yazılı basında bu haber firmanın adıyla çıkar. Bu durumda haber reklama girer mi?

Haberin Devamı

HAKAN ŞÜKÜR’Ü LiG TV’YE KiM ALDI, KiM GÖNDERDi?

Hakan Şükür AKP milletvekiliyken futbol yorumculuğu yapmaya başlamıştı Lig TV’de. “Olmaz böyle şey” diye bağıranlara “Sus bakalım” dediler. Sonra Hakan Şükür partiden istifa etti.
Yorumculuk işi bitmiştir denildi. Lig TV resmi tweet attı; “Haber asılsızdır göreve devam ediyor” demeye kalmadı görevden alındı.
Lig TV’den ses yok. Bu durumda Lig TV’de ‘Maraton’ programına Hakan Şükür’ü alan ve sonra işine son veren başka bir ‘paralel’ var!

APOLiTiKiM AMA GEZiCiLERi SEVERiM

İçgüdüsel bir savunma mekanizması galiba diye düşünüyorum bu “Ben apolitikim” lafını...
‘Aykırı Sorular’da Tolga Çevik’ten geldi bu laf. Ekranda ‘Komedi Dükkanı’ markasını yaratmış bir isim. Keyifle gözlemlerini izliyoruz. “Apolitik biriyim. Fikrim var ama konuşmayı sevmem” dedi. Gezi Parkı gençlerine de “Aferin çocuklar” diye ekledi.