Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Mehmet Ali Erbil, yarışmayı sunarken söyledi: “’Çarkıfelek’i en çok Karadeniz bölgesi izliyor.” Bir araştırma yapmışlar ve bu sonuç çıkmış.

‘Kalp Atışı’ operasyonları

Dizinin son bölümünde Eylül, annesi tarafından bir çantanın içinde çöp bidonunun yanına bırakılmış, yeni doğmuş bebek buluyor. Onu hayata döndürmek için sokakta operasyona başlıyor. Ev ahalisi, “Uzun saçlar çocuğun vücudunun üzerine geliyor. İnsan bir toplar” dedi. Aslında istenen, senaryonun bu tür ayrıntılara dikkat etmesi. Eylül’ün ‘hoca’ olması da ev ahalisi tarafından hâlâ kabul edilemedi.

Haberin Devamı

Rahat soru sorarız icabında

Galatasaray-Östersunds maçı sonrası, Igor Tudor’un basın toplantısı spor kanallarındaydı. Tudor, döndü dolaştı soru soran muhabir arkadaşlarımıza “Peki siz nasıl oynatırdınız?” diye sordu. Başka bir soru üzerine, “İstifa etsem hoşunuza gider herhalde” dediğinde film koptu. Böyle bir top atınca da sorular yorumlarla karıştı. Habertürk’ten Erhan Telli, “Biz gazeteciyiz, bizim hoşumuza gitmiş olması ya da olmaması önemli değil. Taraftarın hoşuna gider miydi?” dedi. Telli’nin basın toplantısında söylediği (Tudor’u kastederek) en doğru cümle bu. Taraftarı kapsayarak, ‘’Anlatacaklarım masal gibi gelecektir. Bana öyle geliyor” şeklinde konuştu.

Basın toplantısı sonrası A Spor’da Gökmen Özdenak, “Adama ne biçim sorular sordular. Bir şunu demediler, “Sen Galatasaray’a zarar veriyorsun defol git!” dedi.

Serkan Korkmaz, “Yönetim de o soruların sorulamayacağı teknik direktör alsın bence” diyordu. Fatih Terim miydi? Sonra ekledi, “Basın toplantısı, yorum yapma yeri değil, soru sorma yeridir.” Toplantı, gazeteci ve teknik direktör samimiyetinin çıtasını belirleyen çarpıcı bir örnek oldu.

Ünlüler de kimlik gösterir

EN ÇOK KİMLER İZLİYOR


Kıvanç Tatlıtuğ ve Çağatay Ulusoy yasak bölgede dalış yapınca, sahil güvenlik olay yerine geldi. Durum, sosyal medyada çok konuşuldu, haber oldu. NTV ‘N Hayat’ta Gülay Afşar’ın da gündemindeydi. Afşar, noktayı şöyle koydu:

“Ne kadar ünlü, ne kadar tanınmış olursan ol, yasak ihlali varsa kimlik kontrolü kaçınılmaz.” Sahil güvenlikle toplu fotoğraf çekimi de yapıldı diye hatırlıyorum.
Ev ahalisi sordu, “Ya ünlü olmasaydı?”