Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Üç yeni dizi var. Biri Blu TV’de paralı, diğer ikisi ise açık kanallarda. ‘Adı Efsane’ bir Erdal Beşikçioğlu dizisi olarak izleyiciyi ekrana çekti. İlk bölüm itibarıyla fazla alengirli yollara girmeden, olabilecekleri bizlere sundu.“İşi oyunculara bırakıyorum” mesajı verdi.

Dizi, Rojda Demirer (Seçil Karahan)ve Gökçe Bahadır’la (Bahar Öğretmen) idare ediyor. Genç takımdan etkili isimler var, Cem Yiğit Üzümoğlu (Hakan) mesela. Önümüzdeki bölümlerde; aşk, basketbol, fakir mahalle durumu vs. gibi ayrıntılar ne kadar kıvamında olursa, o ölçüde dizi de gider. Yoksa bir “Erdal Beşikçioğlu dizisi daha bitti” diye söylenir.

Haberin Devamı

BİR TARKAN HİKAYESİ Mİ?

Pop müzik dünyamızın şarkı söyleyen tayfasının hayat hikayelerinde, bir soba dumanı kokan mahalle vardır. ‘Yıldızlar Şahidimdir’ de işte buradan hareket ediyor. Müzik dünyasına yolculuk arası aşk. Peki hem şarkıcı, hem de plak sahibi tarafı ne kadar gerçekçi? Basın bülteninde, “21 yaşında, şöhretin zirvesindeki bir popstarı (Aras) canlandıran Berk Cankat ve hayali şarkı söylemek olan, Aras’a hayran (Haziran) karakteri canlandıran Özge Gürel’in performansları şimdiden konuşulmaya başlandı” diye bir bölüm vardı. Sanırım dizinin asıl amacı bu. Peki oluyor mu?

ERDAL BEŞiKÇiOĞLU HATIRINA...
‘O Ses Türkiye’ye girmiş olsalardı, bilmem ekiplerden birine dahil olabilirler miydi? Dizi bu genç ikiliyle, total ergen, plak şirketi sahibi Fikret (Mesut Akusta) ve Zeyno’yla (Canan Ergüder) bizlere hitap etme niyetinde.

Bir süre sonra gün değiştirir. Sonra?

İZLE ÖDE DİZİSİ

Blu TV, ilk izle öde sistemiyle gerçekleştirilen dizisini yayınlamaya başladı: ‘Masum’
Dizi, eli yüzü düzgün, az müzikli, güzel oğlan koyacağım ya da kızların ve annelerin reytingine uygun oyuncu seçiminden uzak.

180 dakika telaşı olmayınca, oyuncular şöyle bir silkinip performans sergileyelim demişler. Yönetmen, “Telaşlanmadan işime bakayım” demiş. Ya da bana öyle geldi. Sürprizleri olan, gerilim-polisiye dizisi. Hani ‘Biz de yaparız’a yakın bir heyecanda. Bir ilk tabii ki. Devamının gelmesi için işaret fişeği.