Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi, hepsi Exxen’de. Günde 12 maç yayını. Pencere açılacak, ekranda aboneler istediğini seçebilecek. Bir dijital platform ilk defa hem Şampiyonlar Ligi, hem UEFA Avrupa Ligi hem de UEFA Konferans Ligi aynı anda yayınlayacak. Altyapı desteğini Saran’dan alacaklar. Yine aynı gruptan spiker düşünülüyor. Belli olan isim Melih Gümüşbıçak.

14 Eylül’de başlıyor

Maraton 14-15 Eylül’de Şampiyonlar Ligi’yle başlıyor. Beşiktaş ilk sınavına çıkıyor. 16 Eylül Galatasaray ve Fenerbahçe’nin maçları var. Aynı gün Konferans Ligi de başlıyor. Asıl konu, abonelik fiyatı.

Haberin Devamı

Makul fiyat

Çok makul bir fiyat. Ayda 50 TL’nin altında... ‘Vatandaş ucuza maç izlesin’ sloganı. Sonra ne olur bilemem. Mekan fiyatları da önemli. Milletin büyük bölümü buralardan izleyecek. Kulağıma gelen Digitürk’ün 10’da biri fiyatına olacağı. Bizim takımlarla izlenecek bu maçlar. Sonra? Abonelik devam eden eder ama ilgi ve alaka olur mu bilemem? Yayın kalitesi ve teknik altyapı imtihan verecek. Bundan sonra aynı kutuyla tüm maçları izleme devri bitiyor.

YİNE KADER, YİNE OLSUN!

“Dünyanın sayılı takımı” diyordu Eda, Sırbistan için maç sonrası. Yenildik yine. “Kazanmak da, kaybetmek de” diye başlayan cümle spikerden. “Son beş senede sadece beş takıma yenilmiş bir takım” sözü, Guidetti’den Sırbistan için. Voleybolun Türkiye’de muhabirliğini hakkıyla yapan rahmetli babam (Doğan Koloğlu) ile birlikte çalışmış bir isim Enver Bağlarbaşı’na durumu sordum. “Guidetti finallerin antrenörü olmadığını gösterdi” dedi. Yine üçüncü olduk. İtalya, Sırbistan’ı kendi sahasında finalde yendi, şampiyon oldu. Biz final oynamaz mıydık?

Artık böyle düşünme zamanı geldi.

‘10 metre daha olsa’

Bir benzer ‘TRT yorumu’, atletizmde ‘Diamond League’ canlı yayında. Yasmani Copello 400 metre engellide üçüncü oldu. Atletler kıl payı ipi göğüsledi. Spikerimiz; “10 metre daha olsaydı, birinci olurdu” diyordu. Ev ahalisi, “Yarış 410 metre olmuyor maalesef” dedi. Bırakın artık bu yorumları yani...