Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Uzun zamandan beri böyle oturup film izlememiştim. Show TV’de iki film vardı. ‘Davetsiz Çapkınlar’ ve ardından ‘Ulak’. Doğrusu ilk filmin yarısını kaçırdım. Saat 21.20’de reklamdan çıktı. 17 dakika film devam etti. 21.48 - 22.06 arası yine reklam girdi. Reklam 11 dakika sürdü. Filmin bitimine yakın 22.19 - 22.24 yine reklam. Sonra son dört dakika... Yani bu zaman diliminde ortalama 17 dakika film, 13 dakika reklamla idare ettiler. Şimdi bu, film izlemek mi oluyor?

FiLMDE REKLAM iŞKENCESi
‘ULAK’ SON YARIM SAATTE SERDİ
‘Ulak’ filmini baştan sona izledim. İzlememiştim. Bizde böyle filmler sevilmez değil mi? Bir nevi yerli ‘Harry Potter’ gibi geldi bana. Ekip çok iyi, anlatımı beğendim. İlk bir saat hiç reklam yoktu. Sonra reklam girdi. Tamam, zaten bir ara iyidir. Ama ondan sonra kesilmeler başladı. Ve son sahneye girmeden bitime yaklaşık üç dakika kala kestiler. Zaten anlaşılıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse sonunu tahmin edemediğim için beklemek zorunda kaldım.
Dizilerde böyle olmuyor. Artık uyandım. Ne zaman biteceğini biliyorum. Yani son kareye reklam oltasına pek yakalanmıyorum. Ama ‘Ulak’ta böyle olmadı. Nitekim son üç dakika için anlamsız bir sürü reklam geçti.
Bu arada sanki bu reklamları veriyorlar da milletin umrunda. Bu, televizyoncuyla reklamveren arasında bir iştir ve hiçbir zaman malın tüketimini ilgilendirmez. Yani bu nedenle bundan böyle Show TV’de film izlememe kararı aldım. Diğer kanalları da yoklayacağım, merak etmeyin.

CAN KONUKLARINA PARA VERİYOR MU?
Sibel Can’ın Show TV’deki konser programının biletleri malum Biletix’ten satılıyor. Yani paralı. Böyle olunca konukların da karşılığında iyi para alması gerekiyor. Acaba Can’ın, konuklarına ne kadar para veriliyor. Mesela Müslüm Baba katıldığı bölümde kaç lira aldı? Yoksa bedava mı geldi o kadar yolu?

REHBERiM
BALKAN KONSERLERİ
TRT’den dev bir organizasyon... Bakın gerçekten böyle. Bugün başlıyor, Saraybosna’da Manga sahneye çıkacak. Saat 22.00’de (TRT Müzik ve TRT 1 ortak yayın). Umarım ses düzeni ve kayıt iyi olur. Ondan sonrası da gayet güzel bir takvim olmuş:

Haberin Devamı

3 Ağustos Kosova-Prizren: Kıraç
10 Ağustos Makedonya - Üsküp: Candan Erçetin
17 Ağustos Yunanistan - İskeçe: Ferhat Göçer
24 Ağustos Bulgaristan - Shumen: Mustafa Sandal
31 Ağustos Arnavutluk - Tiran: Rafet El Roman ve Yusuf Güney

Bir iddia
Efendim şöyle bir not gelmiş bana, ilgililer doğru cevabı verirse bu köşede seve seve yer veririm. Not şöyle: “Sen Harikasin dizisi Turkmax’te final yapmış ve daha sonra ATV’ye geçmişti. Ama ATV’de eski bölümler yayınlanıyor. Yeniden çekilen bir şey yok.”