Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Çilek Kokusu’, yazlık dizi olarak ömrünü tamamladı, 23’üncü bölümde final yaptı.

Hani ‘işimizi bitirdik gönlümüz ferah’ durumu. İçlerinden yetenekli isimleri de sunarak veda etti diyeyim, Anıl Çelik mesela...

Süpriz oldu

Tarafsız değilim. Ben romantik komedi dizileri arasında ‘Acil Aşk Aranıyor’u hep ayrı bir yere koydum. ‘Kiralık Aşk’la birlikte bu sezonun en iyisiydi. Duygu Yetiş ve Serhat Teoman az rastlanan bir uyum sağladılar. Tüm ekip ve en ufak rollerin portreleri, özenle seçilmişti.

Malik (Serkan Öztürk) 10 saniye görünme süresiyle diziye çok şey kattı. Abidin ‘internet fenomeni’ olacak diyalogların adamıydı. Evet son bölümlerde komediden drama gidişler vs. değişiklikler olumsuz etkiledi, bu doğru. İzlenme oranlarında epey bir düşüş vardı. Hiçbir zaman üst sıralarda olmadı ama kendini hep gösterdi ‘ben bu işi yapıyorum’ diye.

Haberin Devamı

ŞİRİN PAYZIN SORDU

“Aynı soruyu size sorayım Şaban Bey. Bunun hesabı kitabı nasıl yapıldı? Hakan Aksay biraz önce söyledi. Orada yaşayan Türkler, Türk yatırımcılar çekiniyorlar, korkuyorlar. Türkiye ekonomisi zaten kırılgan, yansımaları olacak. Bugün borsa düştü, dolar yine fırladı.

Enerji konusunda evet belki doğalgaz ki bunu Rusya da açıkladı. Doğalgaz anlaşmaları iptal edilmeyecek. Ama yeni projeler var, fiyatlandırma meselesi var enerjide. Dolayısıyla siz katılıyor musunuz Aşkın Bey’e? Bu aslında Ankara’da bütün boyutlarıyla hesabı kitabı nasıl yapılmış eee ve belki öbür tarafı daha ağır basmış bir tepki miydi hareket miydi?” Şirin Payzın’ın sorusu. Rusya kriziyle ilgili geçtiğimiz hafta salı akşamı programı ‘Ne Oluyor?’dan.

Soruları genelde bu uzunlukta oluyor. İzlerken şahsen ben heyecanlanıyorum cümleler birbiri ardına sıralanırken. Bir de konukları düşünün.

LAF ÇOK İŞ YOK

‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’la ilgili ev ahalisi şu yorumu yaptı: “Bunlar masanın etrafında konuşuyorlar laf çok, iş yok...” Ülkenin en önemli silah kaçakçıları, bol bol gevezelik yapıyor.

Meşhur masada toplaşıyorlar arada öldürülecek varsa orada iş bitiyor. Nevzat’ın üzerindeki adamla Nevzat balıkçılar barınağında konuşuyorlar. “Ben mafyayla silah sanayii yaratmaya uğraşayım bunu bir şekilde bütün dünyayı ikna edeyim” diyor. Hiç öyle bir hali yok. Şahin Ağa desen mekanında yine toplamış Tipi, Refik filan gelsin kahveler çaylar. Bir de Hızır’ın bürosunda ailenin erkekleri mafya dedikodusu için bir araya geliyor. “O mu senin altında, bu mu senin üstünde?”, “O mu lider, bu mu lider?”...

Anlattıklarını bir yapsalar iş bitecek!