Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ev ahalisi G20 zirvesini özetledi: “Okulların veli toplantısı gibi.” İkili üçlü görüşmeler yapıyorlar ya. “Dersler nasıl, öğrenci başarılı mı?” konuşmaları gibi dünyayı yönetiyorlar. Ya da yönettiklerini zannediyorlar. “Biz de G20 içindeyiz” diye hoşumuza gidiyor izlerken. Misafirler bizim ülkede “Artık Antalya seneye turistten geçilmez” diyoruz. “Ne soğuk adam, bir de gıcık” diyor ev ahalisi Putin için. “IŞİD’e yardım eden G20 ülkeleri var” diye demeç vermesinden belli zaten” diye de yorum yapıyor. Cumhurbaşkanımız’la görüşmesinde ne kadar stresli olduğu söyleniyor ekranda. Ne de olsa Stalin döneminden gelmiş!

Haberin Devamı

G20 VELİ TOPLANTISI GİBİ


Senkronize garsonlar

Ev ahalisi en çok senkronize yemek servisi yapan garson haberine ilgi gösterdi. 41 beyaz ceketli garson, liderlerin tabaklarının üstündeki kapları aynı anda şaak kaldırıyorlar. Haber, “Türk misafirperverliğinin en dikkat çekici detayı” olarak sunuldu. Etkilendik. ‘First lady’ler yanı sıra bir de ‘first man’ vardı. IMF Başkanı’nın eşi beyefendi, hanımlar arasında Aspendos’taydı. Ev ahalisi “Hani Merkel’in kocası nerede?” diye sordu, haklılar. Niye gelmemiş? Onlar

gezerken bakıyoruz ki, aşağıda küçük bir koro ve orkestra bu geziye eşlik ediyor. Çok yıldızlı otellerin lobisi aklımıza geliyor.

G20 VELİ TOPLANTISI GİBİ


Ne yakışıklı adam

“Pek yakışıklıymış kadınlar da adamı bırakmıyorlar zaten” ev ahalisi böyle diyor.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau Antalya’da toplantı mahallinde hanımların cep telefon hücumuna uğruyor. Bir de Türk kahvesinin nasıl yapıldığını en çok merak eden lider eşi Mihriban Aliyeva dikkat çekiyor. Çok zenginmiş, ailecek ne kadar paraları olduğu yönünde bilgi yokmuş da ev ahalisinin dedikodusu. Ama kadın alımlı, hemen diğer ‘first lady’lere farkını atıyor.

KAFAM KARIŞTI

“YSK ve RTÜK sansürüne hayır” diye köşelerde yazı var bazı televizyon kanallarında. Seçim sonrası, ceza verilen kanallar. İktidar yanlısı kanallar feveran ediyor bu sefer. RTÜK üyelerinde çoğunluk muhalefette, onlar da bizi cezalandırıyor görüşündeler. Her seçim sonrası aynı hikaye. Çok anlamsız ve gereksiz cezalar. Gelelim Bugün TV ile Kanaltürk’e... Birden ekranda “Başka uyduya geçiyoruz” uyarısı. Türksat’tan Eutelsat’a geçtiler. Niye? Bir yazı düştü elektronik postaya “Böyle bir tebellüğ geldi” diye. O kadar... E aynı Türksat, Samanyolu grubunun da yayınlarını kesti! Her şey birbirine karıştı anlayacağınız...