Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

GENÇLiK DiZiSiNDE PARALEL DEVLET VAR

Siyaset sözlüğüne girdi; “paralel devlet” terimi. Derini vardı, şimdi paraleli de oldu. Üç aşağı beş yukarı aynı anlama geliyor. “Güneşi Beklerken” dizisinde Aksel adlı bir karakter var. Tam paralel devlet... “Nasıl kumpas kuralım?” diye her türlü gizli çekim, takip, CD yerleştirme, adam tavlama vs. yöntemi mevcut...

Polis şarap içer mi?
“Galip Derviş”, son bölümde şu olay üzerine kuruldu: İzzet’e yılbaşı hediyesi olarak bir şarap şişesi gönderilir. İzzet, emniyette görev yapan Nihat’a vereceği hediyeyi kaybedince, kimden geldiği belli olmayan bu şarap şişesini ona verir. Nihat, şarabı içince zehirlenir ve ölür. Bu sahne sanırım emniyet içinde bir tabuyu da yıkmış oldu. Emniyetin içine hediye şarap şişesi girmiş oldu!

Haberin Devamı

GENÇLiK DiZiSiNDE PARALEL DEVLET VAR

Seyirciye iltifat edeni severim
Bloomberg HT kanalında Aslı Şafak dikkati çeker. Çok izlenen kanal sunucularının çoğuna sempatisi ve rahat haliyle nasıl denir on basar. Yılın son programında bir seyircinin yaşıyla ilgili yorumunu pek beğendi. “35 yıl Ankara’da yaşadım” deyince, seyirciler, “Vay kaç yaşındasın?” diye sormuş. Aslı Hanım da, “Ben seyircinin konuğuma soru soranını, onu sahipleneni; bir de bana iltifat edenini daha çok seviyorum” dedi.

GENÇLiK DiZiSiNDE PARALEL DEVLET VAR

Hayır için yarıştılar
“Kim Milyoner Olmak İster”in yeni yıl çekimlerinde ünlü isimler yarıştı. Ali Şen 15 bin TL, Şebnem Bozoklu 125 bin TL, Hakan Yılmaz 60 bin TL kazandı... Paralar cebe değil hayır kurumlarına gitti...

157 dizide bu mobilyalar yer aldı
Bir bilgi dikkatimi çekmiş yazmışım bir köşeye; Çilek Mobilya 2005 yılından bu yana tam 157 dizide yer almış. Markaların reklam panolarına, televizyon reklamlarına değil, dizilere ihtiyacı var. Neden ürün yerleştirme daha önemli, şimdi daha iyi anlaşılıyor.

Sokakta dağıttılar şimdi kamu spotuyla topluyorlar
İzlerken böyle bir not düşmüşüm. Malum geçen yıl ekranda “kamu spotu yılı”ydı. Ürün reklamlarını geçti bu yayınlar. BBDK geri kalmamış, kredi kartlarıyla ilgili kamu spotu hazırlamış. Yıllırca köşe bucak el arabalarıyla millete dağıttılar bu kartları.... Sonra ipin ucu kaçtı. Şimdi Şoray Uzun’la bizi kandıracaklarını zannediyorlar: “Kredi kartı havadan gelen bir para değildir” diye mesaj veriyorlar. Dağıtırken düşüneceklerdi!