Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

'Gönül İşleri' dizisindeki Servet (Bennu Yıldırımlar), disiplinli, toparlayıcı, titiz kadın. Hep öyle oldu. Sevda (Sinem Kobal) hoplayan, zıplayan İstinye Park kızı. Hep öyle oldu (Yalnız artık üniversiteye başka dizide daha gitmesin; bu son olsun!). Saadet (Selam Ergeç) saf ve temiz; e hep öyle oldu.

GÖNÜL iŞLERi; HEP AYNI ROLDELER

Dizi, üç ana karaktere alışık oldukları elbiseyi yine yeniden giydirince, şimdilik sorunsuz bir başlangıç yaptı; Timuçin Esen ve Fırat Çelik de işe koyulunca, "Ben bu işi götürmeye kararlıyım" mesajını verdi.
Doğrusu dizinin ortalarında bir "Nereye gidecek?" bölümü yaşandı.
İlk bölüm finalinde ters köşe yaptılar, ikinci bölüme bizi iyi hazırladılar.

HANDE ATAİZİ'NE GÖNDERME
Sevda'nın, sevgilisinden kaçmak için sığındığı tuvaletin penceresinden kaçma teşebbüsü, Hande Ataizi'ne göndermeydi.
Hayatta bazı sahneler vardır, derin dondurucuya konur, yeri gelince kalıp şeklinde yeniden kullanılır. Bu da onlardan biriydi.

KABATAŞ ERKEĞİ BEDİR
Servet, Bedir (Can Yaman) ile 'tesadüfen' karşılaşır, onu işe alır; yağız delikanlıdır.
Senaryo bu genç kardeşe acayip bir kıyak çekiyor...
Sevda ve sevgilisi Tibet ile dükkanın önünde karşılaşıyor. 'Sınıf çelişkilerinin' dile getirildiği bildik muhabbetten sonra Bedir; "Yerim ben sizin kapitalizminizi" diyerek, üstünü başını paralayıp, sokaklarda yarı çıplak dolaşmaya başlıyor.
Kızlar, "Aynen Kabataş erkeği" diye yolda yürüyen bu gence dönüp dönüp bakıyorlar. Renk katmış diziye. Genç arkadaşın omuzlar biraz dar gibi geldi. Hani göbek kısmı filan 'baklava'ya yakın da...
Bir de dik yürümesi lazım.

Haberin Devamı

LİG TV SOS VERİYOR

'Süper lig' bir nevi bakkaldan bozma süper market gibi.
TRT 1'deki 'Stadyum' programında vahim tablo ekrana geldi. Merak ettiğim bilgileri Ersin Düzen sundu...
Statların seyirci durumu felaket. Geçen yıl son yedi yılın en düşük ortalaması olmuş; 11 bin 113 taraftar maça gitmiş. Bu sene ilk beş hafta yerlerde sürünmece; ortalama 6700 kişi.
Passolig, kin, medyada kavga, sahalar kötü, gol yok, oyun kötü, sponsor yok... Neden çok. Digitürk tonla para verdi, tüm bu nedenlerin görüntüleri ekranda. Kesin bu tablo aboneye de yansıyor.
Sports TV kanalında duydum; "İndirim istiyorum" diyormuş Digitürk. Böyle lige '500 milyon dolar fazla' hali! Zemin kötü, tribün boş, gol yok, ekranda tatsız maçlar.
Ligin dibine vurduk...

Haberin Devamı

ZAMAN YOLCUSU

Benim de bu sayfada unuttuğum önemli bir belgesel; 'Zaman Yolcusu Türkler’in İzinde'... Ahmet Yeşiltepe'nin masalsı anlatımı ile bir Orta Asya ve Türkler belgeseli.
Sezon finali yaptı, bir 13 bölüm daha bitti. Ne zaman başlar bilinmiyor ama bitirmesinler. 'Zaman Yolcusu Türklerin İzinde' diye bir DVD artı CD piyasada.
Alalım, izleyelim, hoş müzikleri dinleyelim.