Show TV İç Yapımlar bana göre çok izlenen kanallarda görev yapan en yaratıcı ekip. Yeni bir şey keşfetmiyorlar. Olanı, en iyi nasıl ekrana yansıtacaklarını biliyorlar. ‘Bu-gün Ne Giysem’ ortada. Benzerleri arasından sıyrıldı. Sunumu, renkli jürisi ve en önemlisi kurgusuyla seyrettiriyor.
Kanalın bir başka özelliği daha var, yarışma ya da diziyi gündüz gece ve kuşağının bütününü kapsayacak şekilde tekrarlarla sunması. Sanki devam ediyormuş algısını yaratması.
İki örnek ‘Yemekteyiz’ ve ‘Doktorlar’ dizisi. Şimdi aynı şeyi ‘Bugün Ne Giysem?’le yapıyor. Ne zaman açsanız bu programla karşılaşıyorsunuz. Şimdilerde sabahın köründe saat 06.30’da yayınlanıyor. Bu programın günlük yayındaki payı yaklaşık 8 saat. 24 saatlik yayının 8 saatinde ‘Bugün Ne Giysem?’ ekrana geliyor. Nasılsa iç yapım; döndür döndür yayınla. Bir kere çekiyorsunuz ve gün içinde ortalama 2 saatten 3 defa yayınlıyorsunuz, taş atıp kolunuz yorulmuyor.
‘MUHTEŞEM YÜZYIL BELGESELİ’ Mİ TANITIMI MI?
‘Muhteşem Yüzyıl Belgeseli’... İzledik. ‘Movie Magazin’ler yayınlanıyor sinema kanallarında. Filmin çekimi, oyuncuların görüşleri, dekor kostüm müzik üzerine yapılanlar anlatılıyor. Söz konusu belgeselde yapılan da bu. Aslında onlar da bunun bir belgesel olmadığını biliyor. Ama işe ‘ciddiyet’ kazandırmak adına böyle bir isim takmışlar. “Dizinin perde arkası” deseler hafif kalacak. ‘Tarihi prime-time soap opera’nın perde arkası’ aslında verilen. Ama böyle söylenirse çok hafif kalacak.
“İlk defa bir dizinin belgeseli çekildi” sözü de işin pazarlama şekli olmuş. ‘Muhteşem Yüzyıl’ın Perde Arkası’ denilse yine izlenirdi...
“İYİ UYKULAR” DİYEN METİN AKPINAR HANGİ KANALDA ÇIKIYOR?
RTÜK, ‘İyi Uykular Çocuklar’ projesi kapsamında dört spot film hazırlamıştı. Bunlardan birinde de Metin Akpınar bir nevi Adile Naşit şeklinde çocuklara uyumayı öğütlüyor.
Bu filmler gel zaman git zaman unutuldu. Hatta ben çocuklara uyku saatinin geldiğini hatırlatan (21.30 ve sonrasında yayına girerdi) uyarıları da son zamanlarda görmez oldum.
Ama işte bu Metin Akpınar’lı spot, sürpriz bir kanalda karşıma çıktı. Digitürk’ün festivallerde oynayan filmlerin gösterildiği Moviemax Festival kanalında. Bilmiyorum kaç çocuk o saat diliminde bu kanaldaki filmleri izliyor?
YENİ YIL PROGRAMLARI BELLİ; DİZİLERE ÖZEL BÖLÜMLER
Yılbaşı akşamı kanalların programları belli olmaya başladı. ATV bildik operasyonu yapıyor; ‘Yahşi Cazibe’ ve ‘Çocuklar Duymasın’ın özel bölümlerini arka arkaya yayınlayacak. Sanırım çok izlenen kanallar da aynı yöntemi izleyecek. CNBC-E, Victoria’s Secret yapacak. Yılbaşı klasiği oldu bu kanalın. Acaba nedir özelliği, kimler izler, ne için izler, merak etmiyor değilim!
REHBER
POLİSİN DE SORUNLARI BÜYÜK
Polis teşkilatı üzerine televizyonda pek konuşulmaz. Mehmet Ali Birand, ‘32. Gün’de, işkence ve polisin toplumsal olaylarda uyguladığı orantısız gücü ele alıyor. Tartışmanın önemli başlıklarından biri aslında sorunun da temeli; polisin eğitimi ve çalışma koşulları. İşin bu ayağı hiç konuşulmaz. Bu programda bu perdenin aralanacak olması önemli. (KANAL D / 00.30)
ZAKKUM’DAN CANLI PERFORMANS
Zakkum grubunun bir yanı ‘Çikolata’ bir yanı ‘Anason’ bir yanı ‘Hipokondriyak’... ‘Her Şey Dahil Elektrik Hariç’te çalacaklar. Ankaralı grupların kendilerine özgü bir disiplinleri var. Bir kere enstrümanlarına hakimler ve iyi çalıyorlar. Zakkum da onlardan biri... Tavsiye edilir. (TRT MÜZİK / 22.30)