İçimden “Yuhunuz” demek geldi. Her açıdan. Bu durumda Zuhal Topal ve Esra Erol hanımefendilerin aslında kanallarında yatıp kalkmalarında bir sakınca yok. Beş saat canlı yayın... Saat 14. 30 civarında başlayıp Ana Haber Bülteni’ne kadar evlendirme resmi geçidi yaşanıyor. Abukluğun önde gidenlerini seyrediyoruz.
Bu televizyon cephesi. Peki izleyici cephesi nasıl? Dedikodu, komşu çekiştirmesi, bir kilo mandalina fiyatı, okula giden çocuğun derdi, akşam gelecek kocanın suratı, tencerede kaynayan yemeğin sokağa yayılan kokusu eşliğinde izleyici gayet memnun olmalı ki değerli televizyon kanalları dayamışlar bu programları. “Ayol kızın evlenmeden önce ilişkisi varmış abuuu”, “Karısının üzerine iki kuma getiren amca yeni eş arıyor duydun mu kıız?”
Evlendirme programları aileleri de oluşmuş, birbirlerine kenetlenmiş durumdalar. Haftanın dört günü sabah kalkıp süslenip püslenip stüdyoya gidiş. Akşam ortalama saat 20.00 gibi eve dönüş. Adaylar, akıl veren konuklar, psikologlar, falcılar ne ararsanız var.
ECE ÜNER, STRESLİ GÜNDEMİN SİNİRİNİ ALIYOR
Her akşam ukala, aksi, ağır abi, dediğim dedik, büyük demagog, ‘ben bu işi bilirim’ antetli konukları idare etmek kolay mı? Habertürk’te bu işi çok iyi götüren bir isim var; Ece Üner.
Yaş ortalaması kendi yaşının çok üzerinde bu yukarıdaki özelliklere sahip ülkenin tanınmış (!) isimlerini toparlayıp, onlara bir de söz geçirmek hiç de kolay değil. Ece Üner’in en büyük özelliği konuğun cümlesinden soru çıkarabilmesi. Bu, televizyonda tartışma programları yöneten erkek - kadın, az kişide var.
Üner de “Ben konuya hakimimim, çalıştım geldim” mesajını hem konuklarına hem de izleyiciye gayet net bir şekilde kabul ettiriyor. İzlemeye devam ediyoruz.
REHBERiM
AYŞE TEYZE’NİN EKONOMİSİ, ALİ AĞABEY’DEN SORULUR
Ali Perşembe’nin ‘Perşembenin Gelişi’, nasıl derler, “Televizyonda farklı bir şeyler yapıyoruz” diye konuşanlara “Alın farklı böyle olur” dedirten bir program. Güngör Uras Ağabeyimizin ‘Ayşe Teyze’si vardır. Ekonomiyi vatandaşın dilinden konuşur.
Ali Perşembe de işte televizyonda bunu yapıyor. “Okullarımızda ekonomi böyle anlatılsa millet dersten çıkmaz” diye düşündürüyor. Rakamların, ekonomik terimlerin mizah dergisi tadında yaşandığı bir ülkenin programı böyle olmalı. (CNBC-E / 18.00)
BORUSAN QUARTET’İ DİNLEMEK
Gürer Aykal’ın şefliğinde ödüllü oda müziği topluluğu Borusan Quartet bu akşam ‘Yaşamdan Dakikalar’da. Onları televizyon yakalamak pek mümkün olmuyor. Merak edenler, duyup da görmeyenler için. (TV8 / 21.15)
YENİ GÜNÜNDE VE YENİ SAATİNDE!
‘Güneydoğu’dan Öyküler Önce Vatan’ döndü dolaştı ‘yeni gününe ve saatine’ kavuştu! Benzer diziler arasında en iyisi. Bakışı, oyunculuğu, çekimleri, ayrıntıları iyi işleyen, ‘hamasi’ diyaloglardan olabildiğince kaçınan, o bölgede yaşananları kabul eden bir yapım. Bakalım istediğini bu saat diliminde alabilecek mi? (SHOW TV / 20.00)