Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Reza Zarrab ABD’de tutuklandı. Çok izlenen kanalların haber bültenlerine bir bakayım dedim, ne demişler diye.
Ondan geçtim vermeyenlerin de olduğunu gördüm. Show TV, ATV ve TRT 1’in ana haber bültenlerinde tek satır, tek bir görüntü yoktu. Yani haber değeri olmayan bir yakalama durumu!
Show TV’nin magazin programlarında belki ‘eş durumundan’ konuya girerler diye bekliyorum! Ev ahalisi konuşuyordu Zarrab haberini izlerken “Davayla ilgili gelişmelerde yasak gelmesin bizim televizyonlara” diye...

Haberin Devamı

Yasaksız verdiler!

Brüksel’deki terör saldırısının görüntüleri anında bizim ekrandaydı, istisnasız bütün kanallarda. Daha sonra dikkatimi çekti havaalanının içinden görüntülerde Belçika RTL kanalının logosu vardı. Olabildiğince yabancı kanalları dolaştım. Hepsinde havaalanındaki panik ve yerde yatanlar, metronun içinde mahsur kalanlar, sokakta yerde yatanlar vs. görüntüleri yer alıyordu. Hemen belirteyim, kan, revan ve parçalanmış vücutlar vs. hariç.
Gelelim hem Ankara hem de İstiklal’deki terör saldırılarına; anında RTÜK yasak getirmişti. İstiklal’deki patlama anı görüntülerini bir gün sonra gördük. Ankara’daki terör saldırısıyla ilgili birkaç görüntü sonrası yasak geldi. Bir tane kanal, “Bizde olanları yayınlamadık, Belçika’daki görüntüleri de yayınlamayacağım” dedi mi?
Patlatan teröristlerin görüntüleri de aynı gün yayınlandı mesela. RTÜK yasağı gelmeyince biz de olayın nasıl olup bittiğini görebildik galiba!

İşte Galatasaray!
Abdi İpekçi tıka basa dolu... Galatasaray Odeabank - Bayern Münih maçına teröre inat taraftarlar gelmiş.
Bayern Münih’in gelmeye çekindiği yazılmıştı. Haklılarmış! ULEB Avrupa Kupası çeyrek final karşılamasında Bayern’i yendi ve yarı finale çıktı. Maç sonrası Ergin Ataman TRT Spor kamerasına; “Ülkenin yaşadığı zor ve sıkıntılı günlerde bir
nebze olsun Türk halkına Türk sporseverlerini mutlu ettiğimiz için
çok mutluyum. Çocuklar çok büyük
bir iş başardılar” diyordu.
Hani o çok söz ettikleri ‘Galatasaraylılık ruhu’ var ya işte dün gece yaşandı. Kısıtlı kadrosuyla mücadele eden Galatasaray’ı yönetimin artık görmesi lazım. Ergin Ataman ne kadar dayanır bilemeyiz. Futbola harcanan paraların yanında kısıtlı bütçeyle basketbolda bu kadar başarılı gidiliyorken, ‘hedef küçültme’ laflarının edilmemesi lazım. Neyin ne olduğunu önümüzdeki üç sene içinde görürüz zaten!